изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:01 EEST
В УКРАЙНА СТАВА ЕДНА, ЗА КОЯТО БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ ЕДНА ПРИКАЗКА: НЕ ГАВАРИ НА МИНЬОЙ...    
По света Киев. Около 70 представители на екстремистката организация „Десен сектор“ са започнали в събота вечерта протестна акция пред сградата на президентството в центъра на Киев с искане министърът на вътрешните работи на страната Арсен Аваков да подаде оставка във връзка със събитията в Мукачево, предаде ТАСС. Един от водачите на акцията, Алексей Бик, е заявил, че „това е просто начало, протестът ще продължи докато не изгори администрацията на президента“.


По думи на организаторите, те искат със законни методи да привлекат под отговорност сътрудниците на силите за сигурност, съпричастни с „разстрела“ на бойци от „Десен сектор“. При това самите активисти заявяват, че очакват от своя лидер Дмитрий Ярош заповед за започване на активни действия.  http://www.focus-news.net
**********************
иев. Въоръженият конфликт в Мукачево с участието на „Десен сектор“ е възникнал заради преразпределение на контрабандния пазар за цигари. Това съобщи УНИАН, като се позова на информация от украинския депутат Мустафа Найем, който разследва случая в Мукачево.
По думите на Найем, първоначално между представители на „Десен сектор“ и депутатът Михаил Ланьо е била насрочена среща в ресторант на улица „Лермонтов“ в Мукачево. След срещата, украинските националисти са отишли в спортния комплекс „Антарес“, където е възникнал спор с охранителя, и те са го „застреляли в главата“.
„В 13:20 на дежурният номер 102 е постъпило съобщение, че хора в камуфлажи са преградили улица „Лермонтов“. На мястото е отишъл началника на милицията в града Виталий Шиманяк. В хода на преговорите, те („Десен сектор“) са му поставили ултиматум да предаде оръжието си. Когато началникът отказал, започнала стрелбата“, твърди украинският депутат.
По негови думи, представителите на „Десен сектор“, общо 21 души, са били въоръжени с автомати, тежка картечница и РПГ-та.
***********************
Киев. На фона на събитията в Мукачево „Десен сектор“ може в случай на необходимост да изпрати свои бойци от запасните батальони в Киев, а също така да постави контролно-пропускателни пунктове около Киев и в Западна Украйна, заявиха представители на радикалната организация, предаде РИА Новости.
„На Житомирския път към Киев вече се появи контролно-пропускателен пункт“, заяви прессекретарят на 13-ти батальон на „Десен сектор“ Алексей Бик.
По думите на прессекретаря на „Десен сектор“ Артьом Скоропадски контролно-пропускателни пунктове може да се появят не само под Киев, но и в други места, включително Закарпатието. Скоропадски също така заяви, че „Десен сектор“ може да изпрати в Киев свои бойци в случай на необходимост.
************************

Лвов. Акцията на украинската националистическа групировка „Десен сектор“ в град Лвов беше обявена за безсрочна, предаде УНИАН, позовавайки се на думите на прессекретаря на местното управление на организацията Тарас Кузяк. Активисти на „Десен сектор“ още снощи са донесли палатки и автомобилни гуми пред сградата на областната администрация в града. Ръководителят на „Десен сектор“ Дмитрий Ярош призова участниците в демонстрацията да не я прекратяват, докато вътрешния министър на Украйна Арсен Аваков не подаде оставка.
*************************************
София. Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко заяви, че вижда „следата на Кремъл“ във връзка с инцидента в Мукачево, при който бойци от радикалната организация „Десен сектор“ влязоха в престрелка с украинските сили за сигурност, предаде РИА Новости.
Украинският правителствен служител изказа това мнение по повод разпространения в мрежата клип, на който се вижда колона от машини с бойци от националистическата групировка. Видеото показва как националистите започват стрелба по блокадата от полицейски коли.
„За мен, и не само за мен, след като гледах това видео, остава впечатлението, че стълкновението е било режисирано извън пределите на Украйна“, написа Геращенко на своята страница във Фейсбук.
*************************************
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В УКРАЙНА СТАВА ЕДНА, ЗА КОЯТО БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ ЕДНА ПРИКАЗКА: НЕ ГАВАРИ НА МИНЬОЙ... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.28 секунди