изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:28 EET
КУЛТУРИСТЪТ – УБИЕЦ ИСКА СМЪРТНА ПРИСЪДА    
Ред и сигурност 33-годишният Емил Скорчев, който след като закла жена си и опита да се самоубие в с.Тополи, Варненско, призна, че е заровил баба си в мазе в добричкото село Поручик Гешаново, поиска от Варненския апелативен съд смъртно наказание. На въззивна проверка бе присъдата на Варненския окръжен съд (ВОС) от 14 април тази година.

Тогава, при условията на съкратено съдебно следствие, признание на вината и отказ от събиране на доказателства първата съдебна инстанция произнесе доживотна присъда за 33-годишния Емил Скорчев. След като редуцира с 1/3 наказанието, ВОС му присъди 25 години затвор при първоначален строг режим. 150 хил. лева е обещетението за причинените неимуществени вреди и страдания, които осъденият трябва да заплати на майката на Керанка.
"Не искам снизхождение", заяви Скорчев. "Искам смъртна присъда, но и тя ще ми е малко. Всичките ми близки са мъртви по моя вина. Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Виновен съм пред Бог и пред нея. Не искам милост, а да ми определите смъртна присъда или да ме пратите там, където изпълняват такива“, каза подсъдимият в последните си думи пред съда.
Пресслужбата на съда припомня, че животът на Емил и Керанка протичал в пълна изолация в с. Поручик Гешаново, Добричка област, при бабата на Емил, която починала в началото на 2014-а. За да продължат да получават пенсията й, която била единственият им източник на доходи, двамата заровили тялото й в мазето и изтеглили 42 413 лв от сметката на починалата.
Тази ситуация и тоталната изолация създавала сериозно напрежение между съпрузите. На 21 септември м.г. двамата събрали багажа, натоварили го  в микробус "Нисан" и пристигнали във Варна. На път за гробищния парк "Тополи", където трябвало да посетят гроба на бащата на Емил, напрежението между тях ескалирало. Според обвинението Керанка заявила, че желае да прекрати този начин на живот и да напусне съпруга си. Скорчев реагирал със самонараняване по ръцете. Жената избягала от автомобила, но Емил я догонил и започнал да я удря. Продължил побоя, но вече ударите били с нож.
Съдебно-медицинската експертиза установила по-късно, че по тялото на Керанка имало 12 прободно-прорезни рани по шията, гърдите, корема и ръцете. Една от тях - в сънната артерия, се оказала смъртоносна за 28-годишната жена.
Хората, които се опитвали да се притекат на помощ, били отблъсквани от озверелите кучета на Скорчев. Той направил опит да се самоубие, но животът му бил спасен.
Съдебно-психиатрична и психологична експертиза установи, че Емил страда от шизоидно личностово заболяване, вследствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е агресивен и предпочита да разрешава възникнали конфликти с насилие.
Тази агресия днес намери израз и днес в съдебната зала на Варненския апелативен съд. Бурна емоционална реакция у подсъдимия предизвикаха пледоариите на обвинението и на адвоката на майката на Керанка, които настояват въззивният съд да потвърди както 25-годишната присъда на Скорчев, така и размера на присъденото обезщетение. Компетентната и навременна реакция на съдебната охрана предотврати ескалиране на напрежението.
Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок. НДТ

КАСАПИНЪТ ОТ ТОПОЛИ ПОИСКА СМЪРТНА ПРИСЪДА
ИЗПРАТИХА В ПСИХИАТРИЧНА КЛИНИКА КАСАПИНА ОТ ТОПОЛИ
ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ КУЛТУРИСТА ЗА УБИЙСТВОТО НА БАБА МУ

 


Сходни връзки

КУЛТУРИСТЪТ – УБИЕЦ ИСКА СМЪРТНА ПРИСЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди