изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:18 EEST
РЕШЕН Е ПРОБЛЕМЪТ С ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ПРАСКОВИ ОТ КВАРТАЛ „РИЛЦИ“    
ЗемеделиеРешен е проблемът с производителите на праскови от квартал „Рилци“, които протестираха срещу отказа на Областното пътно управление в Добрич да им разреши да продават продукцията си на традиционния пазар край пътя.  Това е станало със съдействието на кмета Детелина Николова, която в неделя е била на място.
По думите на един от производителите Стефан Демирев, те ще могат да реализират продукцията си на същото място, но на общински терен.

Става въпрос за обслужващ път през прасковената градина, който е общински. Така търговците ще плащат такса на общината, съгласно нейните наредби и ще могат да продават прасковите си, без да трябва да нарушават законите.
Припомняме, че производителите на праскови от квартал "Рилци" в Добрич предупредиха, че може да изсипят нереализираната си продукция и да блокират пътя Добрич-Силистра, ако не им бъде позволено да продават на обичайното им място.
Миналата седмица те се събраха там, където от години реализират продукцията си, но сега от Областното пътно управление-Добрич не им се позволяваше да изнесат масите си. Мотивът на поделението на АПИ бе, че участъкът от пътя Силистра-Добрич се характеризира с целогодишна висока интензивност и през последните пет години са настъпили 14 пътнотранспортни произшествия с един загинал и петима ранени.
Производители, които от дълги години продават на това пазарче, заявиха, че не помнят да е имало катастрофи по време на кампания. Те заявиха, че ще обжалват отказите на директора на пътното управление. Настояваха да им се даде право да продават на традиционното място, което е известно и търсено от хора от цяла България заради качествената продукция.
Те се опасяваха, че, ако изнесат масите си край пътя без разрешение, ги грози глоба от 3 до 5 хиляди лева, която е непосилна за тях.
Около 20 са производителите на праскови, които традиционно реализират продукцията си край пътя, близо до градината, където ги отглеждат.
Според Демирев, реколтата тази година се очертава да е добра. Вече са узрели ранните праскови. В края на месеца производителите започват да берат и по-късните сортове. НДТ 

ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПРАСКОВИ ОТ КВ. "РИЛЦИ" НЕГОДУВАТ СРЕЩУ ЗАБРАНА ДА ПРОДАВАТ КРАЙ ПЪТЯ


 


Сходни връзки

РЕШЕН Е ПРОБЛЕМЪТ С ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ПРАСКОВИ ОТ КВАРТАЛ „РИЛЦИ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди