изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:42 EET
РУМЪНСКА ХУДОЖНИЧКА ОТКРИ ИЗЛОЖБА В ЗЕЛЕНИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР    
КултураВ Зеления образователен център в Шабла по инициатива на сдружение „Обединени за Шабла“ и клуб „Солтерис“ – Мангалия, беше открита изложба на румънската художничка Мария-Моника Гошою. Проявата е част от поредицата съвместни инициативи между двете организации, преминаващи под надслова „Изкуство без граници“.

Пейзажи и натюрморти, пасторални картини и романтични детайли, цветя и фрагменти от простичкото ежедневие на една жена – това с няколко думи описва колекцията картини, пристигнали в Шабла за среща с ценителите на изкуството. Мария-Моника Гошою е дългогодишна учителка по рисуване в Мангалия и член на Съюза на художниците. В творческата ѝ биография има участия в самостоятелни и общи изложби както в границите на Румъния, така и извън пределите на страната – Италия, Франция, Белгия, а сега и България. Въпреки че е носител на множество награди и отличия, Гошою споделя, че най-голяма радост ѝ носи да работи с деца и да вижда как успехите на някои от нейните възпитаници са на път да надхвърлят нейните собствени.
Сред гостите, пристигнали от Румъния за откриването на изложбата, бяха Емилия Дабу – председател на клуб „Солтерис“, Николай Гаджану – художник, първият, който представя свои подбрани картини в Шабла в рамките на трансграничното сътрудничество, и Мариана Ониюк, която пък има намерение в бъдеще да изложи свои платна в Зеления център.
Румънската делегация беше приветствана от д-р Йорданка Стоева, заместник-председател на сдружение „Обединени за Шабла“. В кратката поздравителна програма се включиха малката Нина Овчарова с българска народна песен и певиците от клуб „Будител“ с изпълненията „Приятели“ и „Аз си спомням морето“.
Изложбата на Мария-Моника Гошою ще остане в ЗОЦ до 17 юли. НДТ


 


Сходни връзки

РУМЪНСКА ХУДОЖНИЧКА ОТКРИ ИЗЛОЖБА В ЗЕЛЕНИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди