изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:48 EEST
AFP: Гръцкият парламент прие законопроекта за реформи    
Европейски съюз Атина. Гръцкият парламент рано в четвъртък прие законопроекта за реформите, необходими на Гърция за отпускането на финансова помощ от кредиторите й, съобщи AFP.

Управляващата партия СИРИЗА прокара законопроекта благодарение на подкрепата на проевропейските опозиционни партии, след като депутати от правителствената коалиция, включително бившият финансов министър Янис Варуфакис, гласуваха срещу мерките.

Лондон. Законопроект за драконови лишения, предназначен да осигури нова финансова помощ за Гърция, бе приет в парламента в Атина на цената на дълбоко разединение в управляващата партия СИРИЗА и най-сериозното насилие по улиците на града от месеци, пише The Guardian.
Сълзотворен газ изпълни въздуха пред парламента по време на дебата, след като частите за борба с безредиците се сблъскаха с анархисти, а към демонстрациите срещу сделката с кредиторите се присъединиха и членове на самата СИРИЗА.
Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас бе поставен под натиска на страните от еврозоната да прокара тежките мерки като повишаване на данъците и ограничаване на бюджетните разходи. Както можеше да се очаква, той бе подкрепен от проевропейските опозиционни партии, включително предишните управляващи от „Нова Демокрация“, както и от коалиционните партньори на СИРИЗА, дясната партия „Независими гърци“. Но той бе отхвърлен от голямо множество от депутати от „Лявата платформа“ в СИРИЗА, което сигнализира за големи предизвикателства пред лидерството на Ципрас.

Атина. Гръцкият парламент е приел с голямо мнозинство законопроекта за исканите от европейските кредитори реформи, като 229 от законодателите са ги подкрепили, а 64 са гласували против тях, предаде BBC.
По данни на британската медия, повече от 30 депутати от СИРИЗА са гласували с „Не“.

Атина. Новият гръцки финансов министър Евклид Цакалотос заяви, че гръцкото правителство не е имало друг избор, освен да се съгласи с исканията на кредиторите за реформи. Това той каза по време на дебатите в гръцкия парламент, предаде BBC.
„Това бе решение, което ще ми тежи през остатъка от живота ми. Нямахме никакъв избор“, каза Цакалотос.
„Никога не сме казвали, че това е добро споразумение“, добави гръцкият финансов министър.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

AFP: Гръцкият парламент прие законопроекта за реформи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди