изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:31 EEST
АПИ: КМЕТЪТ НА ШАБЛА ОДОБРЯВА ГЕНЕРАЛНИЯ ПЛАН ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО    
Новини„Съгласно Наредба № 1 от 17 януари 2001 г. за организация на движението по пътищата, издадена от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, проектът за одобрение и/или изменение на Генерален план за организацията на движението в град  Шабла се одобрява от кмета на съответната община“, - това отговориха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ по повод исканията на Гражданския инициативен комитет в град Шабла за отклоняване на движението на товарни камиони и ремаркета от ул. „Нефтяник“.

Припомняме, че гражданска инициатива организира подписка на живеещи по улица „Нефтяник“ в Шабла срещу тежкотоварните автомобили, които целогодишно минават край домовете им. Те настояват за осигуряване безопасността и отклоняване движението на товарни машини и ремаркета от улицата. Според потърпевши, силните вибрации постепенно рушат и домовете им. Имало е случаи на блъсната паркирана кола по улицата и разрушена оградата.
   Живеещите на проблемната улица искат движението на товарни камиони и ремаркета да се отклони от тяхната улица, да се осигури непрекъснат контрол върху автомобилния трафик и скоростта на движение, да се актуализира и поднови пътната маркировка и да се контролира паркирането на автомобили по тротоарите.
   След като въпросът е разгледан от Общинския съвет в Шабла, отговорът е, че улицата е част от републиканската, а не от общинската пътна мрежа и не е под управлението на община Шабла. Отправените изисквания са изпратени о компетентните органи.
   От областна администрация съобщиха, че становището на Областно пътно управление и „Пътна полиция“ при ОД на МВР, е, че исканото отклоняване не може да бъде изпълнено, поради липса на алтернативен пътен обход. От директора на ОПУ е поискано на улицата да се поставят изкуствени неравности, ограничителни знаци или съответната маркировка, за да се предотвратяват произшествия. НДТ


 


Сходни връзки

АПИ: КМЕТЪТ НА ШАБЛА ОДОБРЯВА ГЕНЕРАЛНИЯ ПЛАН ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди