изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:13 EEST
„СТАЯТА НА ПРИКАЗКИТЕ” ОМАГЬОСА МАЛЧУГАНИ    
КултураПрез лятната ваканция, на посещение в Регионална библиотека „Дора Габе” бяха деца от различни етноси, на възраст от 4-6 години, от фондация „Ръка за помощ”, с цел запознаване с библиотеката, провокиране на интерес към детската книга и в подкрепа на ранното детско четене, съобщават от културния институт.

При визитата си децата са посетили „Стаята на приказките”, където библиотечен специалист им е разказал как може да се заемат книги за дома и представил приказния фонд на сектор „Работа с деца”.
Красиво илюстрираните приказки от български и чуждестранни автори, панорамните и „искрящите” книжки, изданията по филмите на Disney предизвикаха интереса на малчуганите. С особено внимание те са разгледали „светещите” и „пеещите” книжки.



Голямо оживление е предизвикала озвучената панорамна книжка „Пинокио” - децата поискаха няколко пъти да видят как пораства носът на дървената кукла, след като излъже, да чуят смеха на момчето, както и бученето на океанските вълни и огромната уста на кита, погълнал лодката на татко Джепето, информират от библиотеката. Гостите на сектор „Работа с деца” са научили повече за библиотеката и какви издания могат да намерят в нея. Малчуганите останали очаровани и споделили, че ще дойдат с родителите си да заемат книжки за дома. НДТ


 


Сходни връзки

„СТАЯТА НА ПРИКАЗКИТЕ” ОМАГЬОСА МАЛЧУГАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди