изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:08 EEST
МВР ПРОВЕРЯВА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ГКПП КАРДАМ    
Ред и сигурностМинистерство на вътрешните работи е започнало проверка по случая с укрански туристи, които са били забавени 6 часа на ГКПП Кардам. Това каза пред медиите министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя бе категорична, че още същия ден са започнали работа по сигнала. По думите ѝ всички служители, които са били на смяна по това време, са предадени на отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Сигнал за 6-часово бавене на три автобуса с украински туристи на ГКПП Кардам е изпратил до вицепремиера и министър на вътрешните работни Румяна Бъчварова Иван Иванов – председател на Бургаска регионална туристическа камара. В писмото се казва: „На 16.07.2015 г. в 09:00 часа на ГКПП село Кардам пристигат три български автобуса с украински туристи – възрастни, семейства с деца и ученици, които да лагеруват в к.к. Слънчев бряг. „Обслужването“ им е продължило от 09:00 до 15:00 часа от смяната на гранична полиция, започваща работа от 08:00 до 20:00 часа. Групите не са обслужени бързо и навреме поради недадено „дарение“ – подкуп на автобус от 100 – 150 – 200 евро. Информацията е получена в Бургаска регионална туристическа камара на 16.07.2015 г. в 14:30 часа, съобщена от български и украински фирми. Нанесеното огорчение на тези деца, семейства и възрастни ще остане завинаги като 1-во впечатление на негостоприемство и недоброжелателство към друг славянски народ. Моля за Вашата спешна намеса и търсене на отговорност от Виновните лица“, се казва още в писмото.
Началникът на Гранична полиция – Генерал Тошево, Руслан Томов, обясни, че въпросните автобуси с украински туристи наистина са се забавили на ГКПП Кардам. Освен тях, на граничния пункт са чакали още четири автобуса с туристи. "Имало е лек технически проблем със системата. Освен това, по щат пунктът се обслужва от двама служители, като само един работи на гишето и това бави обслужването на гражданите", заяви Томов.
Поради възникналото напрежение, началникът на пункта също се е включил в работата. Отскоро на ГКПП Кардам имало и система за противоядрена защита, през която преминават всички, и това също бавило обслужването. По думите на Томов системата, която обработва документите закъснява, когато паспортите са на граждани на Молдова или Украйна. Има случаи, когато изобщо не ги чете и се налага ръчно въвеждане на информацията, каза той. Личните документи от тези страни били по-некачествени като изпълнение и четците на нашите пунктове не винаги могат да ги разкодират.
Началникът на Гранична полиция – Генерал Тошево, категорично отхвърля обвиненията за искан или очакван подкуп. НДТ


 


Сходни връзки

МВР ПРОВЕРЯВА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ГКПП КАРДАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди