изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:43 EEST
ДОБРИЧ ПОЧЕТЕ АПОСТОЛАС ПОЕТИЧЕН ВЕНЕЦ    
ОбществоС "Поетичен венец за Апостола" обществеността на Добрич отбеляза 178 години от рождението на Васил Левски. В поетичната композиция звучаха стихове на Дамян Дамянов, Веселина Атанасова и Петранка Божкова, завети на Апостола и негови писма до съратниците му.

Поклонението започна слюбимата църковна песен на Апостола „Достойно ест”, изпята от отец Стоян Димов от храм "Св. Георги". "Бог ни е дарил с най-великия човек - йеродякон Левски, и трябва да се гордеем, че се е родил в България", подчерта той.
„Една от големите истини на нашия живот, изречена от историци, философи и поети е, че Левски си остава ненадминат връх, към който, докато сме живи, ще отправяме жадни очи" и "Векове ще минат и всяко поколение българи ще се повдига на пръсти, за да се докосне до обаянието на неговата личност”, прозвуча в поетичната композиция.
Пред паметника на Левски се поклониха кметът на Добрич Детелина Николова, народните представители Румен Иванов и Живко Мартинов, областният управител д-р Маргарита Новоселска, председателят на Общинския съвет Ангел Табаков, общински съветници, почетни граждани, представители на различни институции и сдружения, граждани.  Те почетоха с едноминутно мълчание и падане на колене паметта на Апостола. Политици и граждани поднесоха цветя и венци на паметника му. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОЧЕТЕ АПОСТОЛАС ПОЕТИЧЕН ВЕНЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди