изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:27 EEST
Жителите на Донецк: Защо ОССЕ мълчи и не казва истината?    
По света Кметът на Донецк Игор Мартинов предаде на представителите на ОССЕ в града списък с изисквания на демонстриращите пред хотел "Парк Инн", където живеят наблюдателите на международната организация.

"Аз им заявих, че главната им задача е да убедят жителите (на Донецката народна) републиката, че вие сте им нужни. А за целта трябва да се казва истината", изтъкна той пред участниците в митинга след срещата му с международните наблюдатели.

Както съобщи Донецката новинарска агенция, Мартинов им е предал изискването точно да посочват местата, от където се извършвали обстрелите срещу Донецк и другите градове и села, а не само да отбелязват посоката на огъня. "Ние искаме да казват истината за обстрелите от украинската страна", подчерта той.

Кметът сподели, че се учудва на факта, че наблюдателите, живеещи в комфортни условия в хотела, не могат да разберат жителите на Донецк, чиито домове постоянно са обстрелвани. От своя страна участниците в митинга заявиха, че са готови да покажат на наблюдателите своите жилища в обстрелваните райони, включително за по-голяма обективност на техните наблюдения. Мартинов изтъкна, че не е получил отговор на много от въпросите си, включително и на въпроса от кого украинската армия "защитава" жителите на Донецк.

"Аз предадох на представителите на ОССЕ, че очакваме отговор до ден-два, те обещаха да предадат нашите въпроси в централата във Виена". Протестиращите казаха, че ще се съберат отново, ако няма реакция в посочения срок.

По-рано днес няколко стотин жители на Донецк протестираха на митинг пред хотела, където живеят наблюдатели на ОССЕ. Те носиха плакати "Не на войната. Ние сме за мир", "ОССЕ, защото мълчите? Казвайте истината?" Лозунги с подобно съдържание бяха изписани и върху асфалта пред хотела. Някои от събралите се носеха със себе си осколки от снаряди, попаднали домовете им, както и снимки на роднини и близки, загинали в резултат на обстрелите.

http://pik.bg

 


Сходни връзки

Жителите на Донецк: Защо ОССЕ мълчи и не казва истината? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди