изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:58 EEST
Турска авиация е ударила ”Ислямска държава” в Сирия    
По света Турски изтребители нанесоха удари по четири позиции на "Ислямска държава" в Сирия, без да навлизат в сирийското въздушно пространство. Атаката е продължила 13 минути, малко преди 4 часа. Самолетите са излетели от базата в Диарбекир. Елиминирани са били 35 терористи, поразени са били три танка и друга техника, предаде БНР.


Във вчерашно изявление на премиерската служба се казва, че Турция ще вземе "всички необходими мерки", за да защити обществения ред и националната сигурност след атаките от бойци на "Ислямска държава" и кюрдски бунтовници, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 
Турски войник беше убит вчера в югоизточния окръг Килис при стрелба от Сирия. Часове след убийството турски командоси са разчистили от джихадисти село на 9 километра навътре в сирийска територия, съобщи кореспондентът на БНР Нахиде Дениз.

При самоубийствен атентат, организиран от групировката "Ислямска държава", в понеделник в югоизточния турски град Суруч бяха убити 32-ма души и бяха ранени над 100.

Анкара даде съгласието си на САЩ да ползват стратегическата ѝ въздушна база край Инджирлик за удари срещу "Ислямска държава", но досега изключваше участие на свои самолети в бомбардировките.

Белият дом обяви вчера, че американският президент Барак Обама и турският му колега Тайип Ердоган са разговаряли вчера, но отказа да уточни дали са постигнали договореност за базата.

251 души са били задържани при антитерористична операция в 13 турски окръга днес, съобщи канцеларията на премиера. Акцията е срещу джихадисти от ИД и кюрдски екстремисти.

Всички те представляват заплаха за обществения ред, се казва в съобщението.   dir.bg
**************************
Турция ще защитава границите си както счита за нужно и няма да съгласува военните операции в Сирия с никого. Така турският премиер Ахмет Давутоглу е коментирал информацията за ударите на турските изтребители срещу позиции на джихадистите на сирийска територия. „Анкара взима сама решенията за защитата на границите си и за гарантирането на сигурността на държавата. Никой не може да отнеме законното право на законното правителство на републиката“, посочил е Давутоглу. Той е казал още, че Анкара няма да съгласува военни операции в Сирия и няма да отговаря пред никого освен пред себе си.
Рано в петък сутринта изтребители на турските ВВС бомбардираха цели на „Ислямска държава” на територията на Сирия. Три изтребителя Ф-16 от състава на базираната в Диарбекир 8-ма авиобаза са излетели сутринта в 03.12 часа, нанесли са удари по предварително уточнени цели от 03.40 до 03.53 часа и в 04.24 часа са се върнали обратно в авиобазата. Обект на въздушната атака са били два щаба на ИД и един център за провеждане на съвещания. По време на бомбардировките са убити 35 джихадисти от ИД.
В петък сутринта турската полиция арестува 251 души в рамките на антитерористичната операция, извършена в 13 провинции на Турция. Акцията е насочена срещу джихадистката група „Ислямска държава“ и сепаратистите от Кюрдската работническа партия (ПКК). Давутоглу увери, че операцията ще продължи. „Започналите днес акции не са спорадични, те ще продължат“, заяви Давутоглу по време на пресконференция.
До този ход на събитията се стигна, след като в понеделник, 20 юли, в граничния турски град Суруч бе извършен атентат, който отне живота на 32 прокюрдски активисти и за който бе обвинена „Ислямска държава“. В сряда ПКК уби двама турски полицаи, като заяви, че действията й са в отговор на атентата в Суруч. Ситуацията ескалира в четвъртък, 23 юли, след като в Диарбекир при нападение един полицай бе ранен, а друг загина. По-късно през деня турски войник бе убит при стрелба от територията на Сирия, като се предполага, че огънят е идвал от позиция на джихадистите.   http://www.focus-news.net

Най-добрите хакери в света - на "Ислямска държава", вече са и в България

 


Сходни връзки

Турска авиация е ударила ”Ислямска държава” в Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди