изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-27 @ 07:29 EEST
Днес започва ретроградната Венера. Какво ни предстои?    
Хороскоп

Време е да пренаредим връзките със себе си и с другите, разказва астрологът Милена ВълкановаЛив Тайлър в кадър от "Властелинът на пръстените" - като Edna съвременна богиня Венера
Лив Тайлър в кадър от "Властелинът на пръстените" - като Edna съвременна богиня Венера
Снимка: knowledgehi.com

Венера е богинята на любовта и красотата. Изобразявана е нежна, сладка, прелестна, но дори в най-розовите ѝ интерпретации Венера излъчва вечност в мига, старост в младостта и мъдрост в леконравието.

Ако мога да си открадна образ от съвременната литература, който най-плътно се доближава до енергията на богинята, това би била Арвен от “Властелина на пръстените”, включително и във филма, където блестящо я изиграва Лив Тайлър.

Венера е силата на привличане. Чрез нея се стремим към другия, понесени на крилете на желанието - да го открием, да се открием и да се свържем. Венера е Еросът, който в някои митове от древногръцката митология е създал света. И светът действително е онова, което сме сътворили чрез копнежа си да имаме, да се доближим, да усвоим, да заприличаме. Светът е онова, което сме навързали като вътрешна картина в опита си да го обозрем като цялост и да запълним липсващите парчета разбиране.

В миналите времена, когато Венера е присъствала като Великата богиня, тя е била условие за възприемането на съществуването като безусловна свързаност между небето и земята, между човека и космоса, между природното царство и човешката цивилизация, между живота и смъртта.

Чрез Венера като психическа функция в астрологическата карта опипваме с душевните си антени околното пространство в търсене на онзи индивид, който ще ни помогне да се почувстваме по-разпознати, по-ценни, по-красиви, по-цялостни. Не винаги този инстинктивен поход навън се увенчава със сватбен марш, защото навярно не в това е бил смисълът, а за да осъзнаем, че всъщност неусетно някога сме абдикирали от собствения си вътрешен трон, прекъснали сме връзките със себе си. И е нужно да се завърнем, да се заобичаме и след това да сме готови да дадем и получим любов.

Снимка: Thinkstock

И така танцът между вътре и вън, горе и долу продължава, пулсирайки като космос. Любопитно е, че думите космос и козметика имат общ корен, който означава ред, порядък, хармония, баланс. Козметиката се управлява именно от Венера - тя е средство за подчертаване на красотата и вродения природен ред, каквито присъстват и в космоса, дори когато ни се струва хаотичен.

Когато Венера се движи ретроградно (от 25 юли до 6 септември), се създават условия в поднебесното царство - не съвсем весели, не винаги приятни и в голяма доза хаотични - които провокират досега установената подредба на връзките и взаимоотношенията ни.

На 19 юли 2015 планетата напусна знака Лъв, ще потопи пръстче в Дева за малко и на 25 юли ще побърза да обърне своя ход и да се върне в бляскавите селения на Лъва, потъвайки в щедрите обятия на Юпитер. Венера и Юпитер бяха в съвпад в Лъв и няма по-щастлива поличба за земните обитатели от тази сватба на двамата благодетели в знака на силата, куража, самочувствието и безусловната вяра в себе си.

Изглежда, преди да стане готова да дава и да се грижи за другите, тази година Венера има нужда да почерпи още малко плодородие и живителни сокове от обилната светлина на Лъв, където влиза отново на 1 август, стои около 2 седмици в съвпад с Юпитер и Меркурий, после посреща в прегръдката си новолунието в Лъв и накрая, преди да тръгне отново директно на 6 септември, прави съвпад и със своя любим Марс.

Снимка: Thinkstock

Как ще ни се отразят тези нейни митарства зависи от това как нейният ход се съотнася към наталната карта на отделния индивид, както и от рождените аспектите между Венера и съответно Юпитер, Меркурий, Слънце, Луна и Марс. И най-вече е важно да се анализира позицията на рождената Венера в хороскопа, защото тя показва житейската сфера, в която имаме най-голям афинитет да влагаме енергия и усилия, за да постигнем хармония, красота и баланс. Именно в тази сфера ретроградната Венера ще вършее с пълен размах, ще я преобърне с главата надолу и ще ни застави да намерим ново определение за ред, на по-високо ниво на организация от познатото.

В периода на ретроградната Венера сме някак нервни, тревожни и прегрели. Нямаме изобилие от енергия и предпочитаме собствената си компания. По този начин тялото ни се опитва да ни даде знак, да ни привлече вниманието. Иска да поспрем и да останем насаме със своята инстинктивна, креативна природа, която особено ние жените в забързания ход на ежедневието често изоставяме да виси като парцалена кукла на оградата на страховете ни, издигната срещу риска да бъдем автентични.

За конкретното послание на ретроградна Венера към нас можем да съдим и по дома, в който тя транзитира. Темите, които ще възбуди, ги откриваме по рождената позиция на планетата в картата, а средствата за отработването им - по дома, в който тя транзитира.

Отделно от индивидуалните проявления, като общ фон на колективно ниво, разбира се, всичко, което ще ни донесе богинята на любовта, ще се върти около връзките, брака и партньорствата. То ще постави пред нас някои много важни въпроси, провокиращи идеалистичните и илюзорните ни представи за взаимоотношенията.

Снимка: Thinkstock

Какво очаквам от брака и партньорството? До каква степен мога да удовлетворя очакванията на другия? Къде е границата на способността ми да правя компромиси? В кой момент абдикирам от себе си и собствените си ценности, когато се стрмя да поддържам хармонията на всяка цена? Какво за мен е хармонична връзка? Готов ли съм да се изправя лице в лице с конфликтните звена на нашите взаимоотношения и да се преборя за хармонията - включително и със себе си? Защо ме е страх да се свържа? Къде саботирам себе си? Убедеността в собствената ми правота искрена ли е или се крия зад инертни и удобни свои убеждения?

Това е време, в което е нужно да се запитаме и какво ни носи удоволствие? До каква степен сме забравили да живеем тук и сега и да изпитваме наслада от телата си, от мига, от присъствието в себе си и на другия?

Ще набъбнат занемарявани проблеми в общуването с половинката. Онова, което е тляло, ще лумне. Стресът и драмите, които вече са си изчерпали осветляващата функция, а са се превърнали в безплодно циклене, ще ви изцеждат - не че преди не са го правили, но едва сега ще си дадете ясна сметка за това.

Ще бъде необходимо да се поразровите в корена на вашите проблеми, които отравят страстта, любовта и динамичния баланс между вас.

Снимка: Thinkstock

Венера ще ни подтиква да преразгледаме фалшивите, нереалистичните и природно антагонистични стандартни за красота, които питаем и които ни пречат да се почувстваме господари в своя собствен дом - тялото. Най-добре чисто на практическо ежедневно ниво да избягвате хипнотичното трепкане на рекламните блокове и да преминавате към по-смислени занимания, предимно свързани с пребиваване сред природата, където възстановяваме чувството си за неподправеност и естественост.

Точно когато е ретроградна, Венера ни доближава до себе си и до своя смисъл в сърцевината отвъд маските и привидностите.

http://www.edna.bg


Реклами НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЛЕД ОСВЕТИТЕЛНИ ЛАМПИ И ТЕЛА В МАГАЗИНА И ОНЛАЙ МАГАЗИНА НА "LIGHT VISION"

 


Сходни връзки

Днес започва ретроградната Венера. Какво ни предстои? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди