изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:54 EEST
В АЛБЕНА ИЗВЕСТЕН БЪЛГАРСКИ ОПЕРАТОР СПАСИ РУСКА ДЕВОЙКА, НО ЗАГИНА В МОРЕТО ПРИ МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ    
Новини   Известният български оператор Григор Кумитски е загинал, след като е спасил от удавяне руска девойка на плажа в Албена. Трагичния инцидент е станал към 19.30 часа в петък, след работното време на спасителите, когато плажът вече е неохраяем, обясни д-р Ивайло Христов - ръководител на Медицинския център в курорта. Самият той е бил наблизо и за няколко минути вече е бил на мястото на трагедията. Момичето е на около 15 години. Било на плажа със своя приятелка.  Според д-р Христов, то, може би, живее в България, защото говорело и български език.
Albena / Албена Когато Черно море се разгневи...Albena / Албена Когато Черно море се разгневи...Albena / Албена Когато Черно море се разгневи...Albena / Албена Когато Черно море се разгневи...

Решило да влезе в морето, независимо от огромните вълни. Когато водата го повлякла, хора, които са били наблизо, се хвърлили да го спасяват. Сред тях и Григор, който е част от екип, който снима продукция в курорта. Негови колеги също са се втурнали да спасяват девойката. Тя е била извадена от водата.
“Беше поизплашена и малко нагълтала вода, но нямаше нищо сериозно”, обясни д-р Христов. По-късно е изпратена с линейка в болницата в Добрич, състоянието й е добро, допълни той.
Намиращи се наоколо хора, дори и парамедикът от екипа на смяна, се хвърлили да спасяват Григор, когото огромните вълните повлекли. Повече от 25 минути е реанимиран, но безуспешно, каза д-р Христов.
   Три дни морето е било изключително опасно и имало червен флаг, като спасителите дори не са пускали плажуващите да се къпят, обясни шефът на водните спасители в Албена Стоян Вълчев.
„Всички бяхме много бесни, защото, заради глупостта на тази девойка си отиде човешки живот”, сподели д-р Христов. Той припомни, че преди година, по време на наводнението, руска туристка решила да си прави селфи на фона на бедствието, когато вълните я помели. При това без малко да се удави целият екип на линейката.
   Григор Кумитски се занимава с операторско майсторство и фотография от повече от 10 години. През 2005 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност Филмово и телевизионно операторство. Работил е по заснемането на множество телевизионни и кино проекти: български и чуждестранни продукции. Едни от тях са предавания като „Music Idol”, „Това го знае всяко хлапе”, „Bon Apeti” по bTV, „Кабината” и множество други телевизионни риалити и публицистични формати.
   Оператор е на филмите „Чужденецът“ (2012), „Стоичков“ (2012), „Живи легенди“ (2014), както и на сериалите „Фамилията“, „Революция Z“, „Кантора Митрани“, „Домашен арест“, „Забранена любов“. През 2012 г. печели наградата на професионалната гилдия на фестивала „Медиамикс“ – „Златна корона“ за най-добър оператор за работата си в сериала „Кантора Митрани“. 2014 г. на филмовия фестивал в Монако взима приза за най-добър оператор с филма „Живи легенди“. НДТ

Операторът Григор Кумитски загинал, докато спасявал давещо се момиче

 


Сходни връзки

В АЛБЕНА ИЗВЕСТЕН БЪЛГАРСКИ ОПЕРАТОР СПАСИ РУСКА ДЕВОЙКА, НО ЗАГИНА В МОРЕТО ПРИ МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди