изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:22 EEST
Фетел триумфира в Унгария, посвети успеха на Бианки    
Спорт Сейбастиан Фетел спечели втора победа като пилот на Ферари, след като триумфира на Гран При на Унгария. Втори се нареди Даниил Квят с Ред Бул, а трети остана съотборникът му Даниел Рикиардо. Фетел, който триумфира за първи път на пистата Хунагароринг след много постоянно и силно представяне, посвети победата си на починалия през миналата седмица пилот от Формула 1 Жул Бианки. Същото сториха и Квят, и Рикиардо.

Състезателят на Мерцедес Люис Хамилтън, който стартира от първо място на стартовата решетка, завърши 6-и, а Нико Розберг финишира 8-и, след като започна втори и дори имаше шансове за едно от първите три места.

Надпреварата бе изключително интересна, наситена с много емоции, изпреварвания и любопитни моменти. За жалост, зрителите станаха свидетели и на няколко леки катастрофи. При едната обаче, болидът на пилота на Форс Индия Нико Хюлкенберг се повреди значително и той не можа да продължи.Добрата новина е, че самият германец излезе невредим от ситуацията.

Стартът в Унгария бе повече от вълнуващ. Двете Ферарита със Себастаин Фетел и Кими Райконен, започнаха силно и се настаниха на първите две места. Двамата пилоти бяха съответно на трето и пето място на стартовата решетка, но атакуваха умело Мерцедесите Люис Хамилтън и Нико Розберг, които бяха първи и втори и така оглавиха колоната.

От друга страна, Хамилтън се озова на десетото място след началото. При един от завоите британецът излезе извън пистата, а след това се оплака, че на колегата му Розберг е пресякъл таекторията му.

В 10-ата обиколка Хамилтън изпревари Фелипе Маса и мина позиция напред, за да стигне в последствие до 4-о място.

При 19-ата обиколка Райконен имаше проблем с предното крило на болида си. При качването на бордюра, елементът се увреди и това наложи влизане в бокса. Малко след това Серхио Перес и Пастор Малдонадо се сблъскаха, но за щастие и двамата продължиха спокойно състезанието си.

Фернандо Алонсо пък спука задна дясна гума и в 38-ата обиколка влезе в бокса.

По време на 43-обиколка, Нико Хюлкенберг с Форс Индия се удари челно в предпазната стена. Преди удара, предното крило на болида на германеца се откъсна, попадна под автомобила и разлетяха се отломки. Инцидентът наложи намесата на кола на сигурността.

Райконен бе изпреварен от Нико Розберг в 49-ата обиколка, а след този епизод Валтери Ботас влезе в бокса, заради проблем гумите. В края на надпреварата Райконен, който бе сред първите в колоната почти през цялото състезание отпадна при 56-ата обиколка заради технически проблем.

На самия финал Даниил Квят понесе наказание от 10 секунди.

Любопитна статистика пък се появи след края на състезанието - за пръв път от 2013 година насам пилот на Мерцедес не успя да се качи на почетната стълбичка сред победителите.

В класирането Люис Хамилтън продължава да е лидер с 202 точки, Нико Розберг е втори със 181, а трети е Фетел със 160.

http://gong.bg

 


Сходни връзки

Фетел триумфира в Унгария, посвети успеха на Бианки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди