изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:11 EEST
Русенски енергетици блокираха Дунав мост    
НовиниСофия. Русенски енергетици блокираха Дунав мост за 15 минути. Това съобщи за Агенция „Фокус” съпредседателят на КНСБ в дружеството Любомир Керимов. „След това се оттеглихме в приемната площ. Спазихме изискванията, които ни бяха поставили от полицията”, добави той.

Керимов уточни, че причината за протеста е следствието от решението за създаването на Фонд „Сигурност на енергийната система“ и вноската от 5%, която трябва да се внася в него. „Това е рекет от държавата, защото се удържат пари не само от продадената електроенергия на регулирания пазар, но и тази, която е на свободния”, уточни той.
По думите му, това се е правило през 90-те години, когато е можело да се вдигне цената на продукта, а сега не. „Другото изискване е, че парите, които ги искат, постъпват от всеки източник на приходи, т.е. вие си плащате парното и парите отиват във фонда, докато не се изпълнят тези 5%. Тогава вече се мисли за въглища, заплати и консумативи”, посочи Керимов.
Според него рисковете са за работещите в Топлофикация в Русе, защото за да се спазят изискванията, трябва да се намалят разходите. „Остават разходите за фонд „Работна заплата”, защото на месец през летния сезон са около 120 000 лева, а през зимата – 200 – 220 000. Не знам колко от работниците ще останат, ако им намалят заплатите. За другите предприятия едва ли ще има рискове”, каза още Любомир Керимов.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Русенски енергетици блокираха Дунав мост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди