изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:15 EEST
Пекин хвърли на пазара 100 милиарда долара и спря поевтиняването на акциите    
Китай Фондовият пазар в Китай се върна към растеж на цените на акциите, след като днес държавни фондове започнаха да изкупуват масирано акции на китайски компании, съобщиха източници от Китайската комисия за регулиране на фондовите пазари.

Така индексът Shanghai Composite, който започна деня със спад от 5%, постепенно до края на борсовата сесия прибави 3.44% и достигна 3789 пункта. Тази рязка промяна според брокери, се дължи на обявеното решение на правителството в Пекин за създаване на отделен държавен фонд, който да разполага със 100 милиарда долара и с тези пари да купува поевтиняващи активи.

Това не е първата намеса на държавата на фондовия пазар. Преди около 3 седмици правителството отново започна да изкупува акции, които намалиха цената си с 30% и така сринаха капитализацията на китайските компании с около 3 трилиона долара.

Въпросът сега е докога държавната интервенция ще съумее да крепи цените на акциите и дали няма отново да се стигне до срив, както в понеделник тази седмица. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Пекин хвърли на пазара 100 милиарда долара и спря поевтиняването на акциите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди