изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:51 EEST
БЪЛГАРИЯ В АГОНИЯ, НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИМ ПУКА: Хиляди протестираха в София срещу увеличението на цената на тока (ОБЗОР)    
Общество София. Хиляди протестираха срещу планираното увеличение на цената на тока на пл. „Независимост” в столицата. Синдикати и работодатели се обявиха против поскъпването на електричеството за бизнеса от 1 август. Те издигнаха лозунги: „Ден на траур на българската икономика”, „АИКБ против кражбите в енергетиката”, „Спрете незаконните ВЕИ” „Рамадан Аталай – оставка”, „Национална федерация химия към КТ „Подкрепа” и др.

Представителите на четирите работодателски организации Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българско търговско промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) заявиха открито желанието за реформи в сектора и поискаха отлагане на влизането в сила на новите цени на тока за 2016 г. Те настояха въвеждането на новите цени на тока вместо от 1 август тази година да стане най-рано през 2016-та, когато се очаква да заработи свободният пазар. Протестиращите настояха председателят на КЕВР Иван Иванов да подаде оставка.
За мирното провеждане на протеста бяха осигурени полицейски коли, коли на жандармерията, линейка за осъществяване на контрол по време на протеста, както и бус, който раздаваше на протестиращите бутилки с минерална вода.
Протестиращите бяха предвождани от два патрулни автомобила. Движението по бул. „Цар Освободител” и по бул. „Дондуков” беше временно блокирано и се регулираше от пътни полицаи.
Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България заяви, че са се събрали работодатели и синдикати, защото не искат сметките за ток да бъдат надписвани. Синдикалните и работодателски организации протестираха за пръв път заедно. Те настояха цената на тока да не бъде увеличавана за бизнеса, тъй като това според тях означавало загуба на работни места и загуба за икономиката.
Протестиращите срещу увеличението цената на тока достигнаха пред сградата на Народното събрание, където бяха посрещнати от жива верига от жандармеристи и полицаи. Те скандираха: „Протестираме днес, за да работим и утре”, „Реформи”. Преди това протестиращите скандираха пред сградата на КЕВР, където поискаха оставката на председателя на КЕВР – Иван Иванов.

Реклами НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЛЕД ОСВЕТИТЕЛНИ ЛАМПИ И ТЕЛА В МАГАЗИНА И ОНЛАЙ МАГАЗИНА НА "LIGHT VISION"







Светослав Глосов, председател на Строителната камара призова за спиране на лобистки закони и да се подкрепи българският бизнес. По думите му такъв закон води до намаляване на заетостта, намаляване на работната заплата и сива икономика. И обясни, че всяко едно увеличение на себестойността на ел. енергията води до увеличаване цените на крайния продукт.
След като протестиращите изразиха своето недоволство пред сградата на парламента, те се отправиха по обратния маршрут към площад „Независимост” при Министерски съвет, където протестът приключи.
При паркинга до БНБ имаше паркирани десетки автобуси от цялата страна, от където са и част от протестиращите граждани.Eвгений Иванов заяви, че от КНСБ са дошли 2000 души, от АИКБ – 2000, а 5 200 са участниците в протеста от КРИБ. На място бяха паркирани 25 автобуса. http://www.focus-news.net

БЪЛГАРИЯ В АГОНИЯ, НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИМ ПУКА: Над 1000 предприятия на протест заради цената на тока
ИкономикаБизнесът излиза на протест в цялата страна срещу очаквания скок на тока. Над 1000 са предприятията, които ще се включат в протестните акции, които този път са подкрепени и от синдикатите, съобщава Нова тв. Най-сериозно изразено ще бъде недоволството в София, където в протестното шествие се очаква да се включат близо 6000 души. Протестиращите се събират в 11 ч. пред сградата на Министерския съвет. АРХИВНИ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА В ДОБРИЧ:

IMG 0502IMG 0527IMG 0552Протест в Добрич - 3.03.2013

Бизнесът: Гражданите да ни подкрепят за тока, защото те ще го плащат


 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ В АГОНИЯ, НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИМ ПУКА: Хиляди протестираха в София срещу увеличението на цената на тока (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди