изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-06-21 @ 18:29 EEST
ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАТ ПРЕТОВАРНАТА СТАНЦИЯ В БАЛЧИК    
ЕкологияНа 30 юли официално ще бъде прерязана лентата на претоварната станция край Балчик, която е част от регионалната система за управление на отпадъците. Очаква се да присъства министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, съобщиха от Община Балчик.

Претоварната станция ще обслужва крайморските общини Балчик, Каварна и Шабла. Тя е част от проекта "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич", който се осъществява по оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г." и е на обща стойност 38 877 375,67 млн. лв. В обхвата на мащабното строителство по целия проект влиза изграждането на регионално депо за ТБО с. Стожер, две претоварни станции – настоящата в Балчик и още една в Тервел, както и довеждаща инфраструктура.
Теренът на площадката на претоварната станция край Балчик е в близост до местност Момчил. Там ще постъпват около 12 351 т. отпадъци на година. След извършване на входящ контрол, разделно събраните зелени отпадъци ще се подават директно на площадка за компостиране на място, а смесените отпадъци ще постъпват за механично третиране в производствено хале, в което е разположена сортираща линия.
Транспортната техника от претоварната станция до депото в с. Стожер, ще преминава през с. Храброво. Затова сам основно са били насочени целевите средства за ремонт на четвъртокласната мрежа в община Балчик. НДТ


 


Сходни връзки

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАТ ПРЕТОВАРНАТА СТАНЦИЯ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди