изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:52 EEST
ЖЕРТВИ НА ЖЕГИТЕ НАПЪЛНИХА СПЕШНОТО    
ЗдравеМного хора са постъпили в Спешното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в резултат на жегите. Има около 50 % ръст на пациентите и дневно двата екипа там преглеждат около 150 пациенти. От тях 80 на сто  са жертва на високите температури, съобщи завеждащият отделението д-р Бисер Ботев. Той обясни, че много от пациентите са припаднали в резултат на горещините и на публични места – в центъра, в магазин или на опашка в институция.

Потърпевшите са основно възрастни хора, които не спазват препоръките да не излизат навън след 11 часа, обясни д-р Ботев. Той припомни, че се препоръчва след 10-11 часа възрастни хора и такива със сърдечни заболявания, с хипертонии, да не излизат навън. Това да става след 19 часа. За поредна година обаче тези препоръки на институциите и здравните власти не се спазват и  линейките фучат по цял ден.
Сред потърпевшите са и по-млади хора, които имат проблеми с кръвното – високо или ниско, както и със сърдечни заболявания. Те също нямат работа навън между 10 и 19 часа, каза д-р Ботев.
Друга причина да се пълни отделението е летният вирус, който преминава с повръщане, разстройство, болки в корема. Летовници, които са били на море, също се прибират със стомашни неразположения.
Медикът препоръча да се спазват препоръките и в горещините да не се излиза навън, както и да се пият много течности, които могат да са под различна форма – вода, чайове, сокове. В никакъв случай обаче не трябва да се залага на студени напитки, тъй като може да се предизвика обостряне на панкреатит. Трябва да се пият поне по три литра течности на ден, каза още д-р Ботев. НДТ


 


Сходни връзки

ЖЕРТВИ НА ЖЕГИТЕ НАПЪЛНИХА СПЕШНОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди