изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:00 EEST
Русия гони "Отворено общество"    
НовиниИнститутът „Отворено общество“ , повече известен като „фондацията на Сорос“ може да прекрати проектите си в Русия. Тази неправителствена организация вече е внесена в така наречения „патриотичен стоп-лист“. Правозащитниците се опасяват, че тя ще бъде прехвърлена в списъка с нежеланите организации, пише „Независимая газета“.

Има два варианта организацията да напусне страната- първият, по примера на „Националния фонд в подкрепа на демокрацията“ – руската главна прокуратура може да внесе организацията в списъка на нежеланите организации на територията на Русия. Вторият е по примера на фондацията „Макартуров‘‘- организацията да реши да не чака решението на властите и да си тръгне сама.

Отделен въпрос е , че „Отворено общество“ не функционира в Русия от 2—3 година, а грантовете се предоставят чрез филиала в Будапеща.
Руските правозащитници вече проявяват безпокойство относно възможността фондацията на Сорос окончателно да напусне Русия.
„Напускането на „Отворено общество“ застрашава проектите „Гражданско съдействие“ и „Мемориал“. Програмите носят образователен характер, но не успяха да получат руски грантове“, заяви членът на руския съвет по правата на човека Светлана Ганушкина.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Русия гони "Отворено общество" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди