изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:16 EEST
Клинтън загуби значителна част от електората за месец    
По света

Бившият държавен секретар на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Хилари Клинтън загуби подкрепата на значителна част от електората през последния месец. Това се доказва от данните от проучване, проведено и публикувано днес от "Уолстрийт джърнъл" и Ен Би Си след анкета на хиляди американци.



Според проучването през юли 34 процента от белите американци оценяват положително Хилъри Клинтън, а 53 процента от тази категория избиратели формират отрицателно мнение за нея. Един месец по-рано, 44% от белите жени – гласоподаватели са гледали благоприятно на кандидатурата на Клинтън, а обратното становище изразявали 43 процента от анкетираните.

Позициите на Хилари Клинтън, която се счита за фаворит сред претендентите за президентския пост на Демократическата партия, са отслабени сред онези избиратели, които не се идентифицират с никоя политическа партия. През първото тримесечие на тази година тя се радваше на подкрепата на около половината от независимите избиратели, а според скорошно проучване едва 27 на сто от същата група биха гласували за нея. 52% са срещу нейното избиране за държавен глава.

Видимо по-ентусиазирани за Клинтън са афроамериканските избиратели: през юни тя имаше 81% от техните гласове, а само 3% бяха против кандидатурата й. Докато през юли нивото на подкрепа за Клинтън спадна до 66 процента, а 15 на сто от анкетираните са имали лошо впечатление за нея. /ТАСС  bgnes.com

 


Сходни връзки

Клинтън загуби значителна част от електората за месец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди