изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:49 EET
Сензация в ПИК и "Ретро"! Хотелът на Първанов за 7,5 млн. лв. с пари от „Южен поток”    
Новини „Стримон спа” – най-луксозният хотел в Кюстендил, който бе придобит от 27-годишния син на Георги Първанов Ивайло и Марияна Добрева за 7, 5 милиона лева, е купен с пари от „Южен поток”, пише вестник "Ретро". Това твърдят учредители на АБВ, разочаровани от фамилно-клановите врътки на вожда си. Слуховете за сделката, които витаят в публичното пространство от няколко месеца, бяха официално потвърдени в ефир от президента Първанов (2002 -2012 г.).

Първанов-баща съзнателно дистанцира синовете си от партийно-политическия проект АБВ. Очевидно това е направено с цел те да могат да развиват успешно своите бизнес начинания с неговата опека при реализирането на вождистката партия във властта, шушукат в АБВ. Източниците ни потвърждават, че сложна схема от междуфирмена обвързаност по времето на кабинета „Орешарски” около „Южен поток” е в основата на хотелиерските бизнес предприятия на клана. Първанови са в много гореща връзка с депутата от БСП Кирил Добрев и със сестра му Марияна.

Георги Първанов и Кирил Добрев от години имат общ бизнес. Не е тайна в Столетницата, че Марияна Добрева е била секретарка на Първанов по време на президентските му мандати.

Добрева помага на синовете на лидера на АБВ заедно да регистрират фирмата си „Айви – СМ”, което всъщност е тяхното първо бизнес начинание. Капиталът им е едва 5100 лева, но въпреки това предметът на дейност на дружеството е продажба на софтуерни продукти, каквато е и специалността на по-големия син на Първанов – Владимир. IT продажбите за последните две години варират между 200 000 и 300 000 лева. Предмет на дейност обаче също са консултантски и хотелиерски услуги.

Всъщност „Айви – СМ” обслужва и спа-то „Белчин гардън” в Белчин, който е построен според очевидци под личното ръководство на Кирил Добрев. Борецът срещу олигарсите в БСП лично подбирал всичко – от фаянса до килимите. В същия фирмен кръг се оказва и „Айви комюникейшън”, която чрез Добрев върти договори за пиар и издателска дейност за БСП. В схемата е и фирмата „Понс холдинг”, която бе една от избраните от правителството на Орешарски да строи „Южен поток”.

Работещите в „Стримон спа” са били предупредени от предишния притежател – бизнесмена Иван Лесев, че ще имат нови собственици, а вероятно и нови договори. Това е станало още миналия месец. По-късно в ролята на управител там се е явила именно Марияна Добрева.

Ивайло, по-малкият президентски син, е завършил УНСС. Той обаче е регистриран като управител на фирмата в търговския регистър.

Бирници от Кюстендил разкриха, че преди близо два месеца двама млади мъже са се представили в териториалната данъчна дирекция като бъдещите собственици на „Стримон спа”.

Хотелският спа комплекс в Кюстендил е любимо място за почивка на столичния елит и не остава празен през почивните дни. Паркингите са пълни със скъпи софийски коли, а причината е именно близостта до София и дискретността на хотелските служители.  http://pik.bg

 


Сходни връзки

Сензация в ПИК и "Ретро"! Хотелът на Първанов за 7,5 млн. лв. с пари от „Южен поток” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди