изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:06 EEST
„Турски поток” се сви от четири на една тръба    
По светаРуската компания „Газпром” е променила конфигурацията на газопровода „Турски поток”, съобщи Интерфакс, като се позова на неназован източник от енергийния бранш на Русия.

Новата концепция включва изграждането на една вместо предвидените четири тръби по дъното на Черно море, като се допуска и възможност за още една тръба на по-късен етап. Това на практика означава, че „Турски поток” ще доставя газ само за Турция, тъй като заложеното количество от 63 милиарда м3 вече е сведено до 16 или 21 милиарда м3.

През юни руската компания пусна подобна заповед до своите подизпълнители, строящи „Южен коридор”-газопровод, който трябваше да отведе природния газ до брега на Черно море . В нея се отменяха работите по нови обекти и се ограничаваше капацитета на коридора до 20 милиарда м3.

От руското Министерство на енергетиката съобщиха, че са отправили официално предложение до Турция да се подпише споразумение за строителството на само една тръба по „Турски поток” и чакат съгласието на Анкара.  http://www.blitz.bg

БЕЛ.ndtnews.hopto.org: Ако тази информация се окаже достоверна, под въпрос остават намеренията за изграждане на хъб в България за транспортиране на газ за страната ни, а и за редица държави от ЕС или с намерения да влязат в ЕС, сред които Гърция, Сърбия, Унгария, Австрия, Италия... Виси и въпросът за снабдяването на България с руски газ при проблеми, сред които и спиране, на транспортирането от Украйна при изостряне на конфликта с Русия, не дай, боже, война. Засега поне са безмълвни главните коментатори по Южен поток и Турски поток Росен Плевнелиев и Бойко Борисов.
 


Сходни връзки

„Турски поток” се сви от четири на една тръба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди