изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:10 EET
Екскомисар от ЕС: Украйна я заплашва не война, а глад и студ    
Европейски съюз
Европа бездейства пред лицето на хуманитарната катастрофа, която заплашва Украйна. Такова мнение изказва бившият еврокомисар Гюнтер Ферхойген в публикацията „Вместо война заплаха от глад и студ” във вестник Süddeutsche Zeitung.


„Украйна се намира на границата на банкрута, икономиката пада, равнището на безработицата е рекордно високо. Перспективи за подобрение няма, защото кой ще инвестира при тези условия?” – отбелязва бившият еврокомисар.

В обществото „растат разочарование и гняв заради политическата ситуация, която не се подобрява след революцията на Майдана”. Популярността на правителството и на президента е крайно ниска, а националистическите сили сеят ненавист и провокират безредици, пише Ферхойген.

С началото на зимата кризата в Украйна ще премине в остра фаза, тъй като ще започнат прекъсвания в подаването на електроенергия и отопление. Според политика, налице са „всички компоненти за сериозна социална криза, която няма да мине без политически последствия”.

Ферхойген стоварва отговорността върху ЕС, който избързал с подписването на споразумение за асоцииране с Украйна. Без да се замисли за последствията, ЕС предяви искания, които в днешната ситуация са взривоопасни, като искането за отмяна на газовите дотации. Според политика, ЕС трябва да осъзнае риска от хуманитарна катастрофа в Украйна и да започне обсъждане на предстоящата зима. Към преговорите следва да бъде привлечена и Русия, счита Ферхойген. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Екскомисар от ЕС: Украйна я заплашва не война, а глад и студ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди