изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:23 EEST
Спасители спрели семейството на удавника от Обзор, то се преместило на неохраняемата зона    
Новини46-годишният Преслав Динчев от Ловеч изтръгна сина си от мъртво вълнение край Обзор, но самият стана жертва на морето в събота. “Татко се удави заради мен”, не спирал да повтаря спасеният 14-годишен Мартин.

“Не можем да го успокоим, непрекъснато се упреква”, каза през сълзи Маргарита, майка на загиналия мъж и баба на момчето.

Семейството на Преслав заминало на почивка преди седмица. В събота натоварили багажа и се канели да тръгват към Ловеч. Извън Обзор обаче решили да се изкъпят за последно.

Спасители от плажа в Обзор са забранили на семейството да се къпе в морето, но вместо да се съобразят с тях, туристите отишли 30-40 м по-нататък, където зоната е неохраняема, съобщава “24 часа”.

Там въпреки големите вълни и червените флагове по постовете на плажа детето влязло да се къпе. Недалеч от брега мъртво вълнение го затеглило към дълбокото. Паникьосано, момчето се развикало за помощ, а баща му се втурнал да го спасява.

Останала сама на брега, майката се разпищяла и хукнала към спасителите. Преслав и още един мъж успели да избутат Мартин към безопасни води. Преслав обаче нямал късмет - вече изморен от битката с вълните, бил отнесен от коварното подводно течение. Цялата драма се разиграла пред очите на сина и съпругата на Преслав. Мъжът бил отличен плувец, казаха негови познати. Завършил средното сержантско училище в Горна Оряховица. С чин старши сержант 5 г. работил в ШЗО в Плевен.

После за кратко бил техник на асансьорите в ловешката болница, работил и в тв сервиз. Сега се занимавал с монтаж на климатици и хладилна техника.

Днес осиротялото семейство ще се прости с Преслав. “Чакахме ги да си дойдат почернели и отпочинали. Вместо това душите ни се зачерниха”, ридаеше майката Маргарита.

Тялото на удавен мъж изхвърли в неделя морето на плажа на курорта Св. св. Константин и Елена. Не е ясно кога той е влязъл във водата при положение, че вълнението е 3 бала и има забранителен флаг.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Спасители спрели семейството на удавника от Обзор, то се преместило на неохраняемата зона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди