изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:17 EET
НОВА ИНВЕСТИЦИЯ В АГРАРНАТА СФЕРА ПРЕДСТОИ В ГЕН. ТОШЕВО    
НовиниВ община Генерал Тошево постъпи инвестиционно намерение за изграждане на многофункционален научно-изследователски комплекс, който да изпълнява лабораторни и сертификационни дейности в селското стопанство.


Планираният размер на инвестицията е 3 000 000 лв., като ще бъдат открити и 15 нови работни места. За целта дружеството – инвеститор вече е закупило терен в индустриалната зона на града.
В рамките на капиталовложението се предвижда да бъдат изградени три лаборатории - за анализ на посевни качества и определяне на здравното състояние на семена и посадъчен материал; по „Растителна защита” за идентифициране, прогноза и борба с патогените по растенията и по окачествяване на зърно, зърнени продукти и фуражи. Дългосрочната идея на инвестицията е да бъде изграден индустриален парк, създаващ платформа за развитие на хранително-вкусова промишленост, стъпваща на регионалното селско стопанство. Важен акцент от дейността на аграрния център ще бъде партньорството с регионални земеделски производители и малки бизнес структури. Дружеството е в преговори за сътрудничество с Добруджански земеделски институт, като се очаква с него да бъде подписано споразумение за партньорство.
Инвеститорът е част от по-голяма структура, която има за цел да осигурява финансиране за иновативни и изследователски проекти в страната с фокус върху селското стопанство и създаването на агро-бизнес модели с висока добавена стойност.
Това е третото постъпило инвестиционно намерение в община Генерал Тошево от началото на годината. През месец май в деловодството на общинта бе входирано предложение за изграждане на птицекомплекс в с. Василево. На последното заседание на Общински съвет Генерал Тошево се взе решение и за продажба на парцел – общинска собственост, върху който има интерес да се изгради инсталация за елетроенергия чрез използване на биомаса от растителни и животински субстанции. НДТ


 


Сходни връзки

НОВА ИНВЕСТИЦИЯ В АГРАРНАТА СФЕРА ПРЕДСТОИ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди