изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:11 EET
Германия заработи 100 млрд. евро от гръцката криза    
По светаГолемият печеливш от дълговата и финансова криза на Гърция е Германия, която вече е спечелила около 100 милиарда евро, твърдят в анализ икономисти от Институт „Лайбниц” в Берлин.

Инвеститорите са се оттеглили масово от пазарите на държавни ценни книжа на държави от периферията на еврозоната от страх да не загубят парите си и повечето от тях купуваха именно немски ценни книжа. В резултат цената им скочи, а доходността им слезе до исторически минимум.

„Всеки път, когато финансовите пазари получаваха негативни новини за Гърция, лихвите по държавните бонове на Германия падаха”, обясняват икономистите. Това важи не само за гръцки, но и за ирландски, португалски и италиански ценни книжа.

В резултат от преориентирането на капиталите към Германия, нейните държавни бонове скочиха като цена, а лихвите по тях се сринаха. Така през пролетта на 2015 година правителството в Берлин плащаше по 10-годишните си ДЦК само 0.07% лихва, а при краткосрочните имаше и отрицателна лихва.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Германия заработи 100 млрд. евро от гръцката криза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди