изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:55 EEST
МЕТЕОРИТЕН ДЪЖД - ВЛИЗАМЕ В ПЕРСЕИДИТЕ    
ЛюбопитноПикът на метеоритният поток персеиди, който е в полунощ този четвъртък, ни удря в главата. Някои от представителите на зодиите могат да се почувстват леко неразположени заради него като например получат главоболие. Това са обяснили астролози пред „Телеграф”. Най-яркият звезден дъжд ще бъде видян в нощта на 12 срещу 13 август, като той започна още в средата на миналия месец, но сега ще бъде най-силен.

Според специалистката Силва Дончева всяко преминаване на чуждо тяло близо до Земята оказва влияние на хората, но още не може да се каже какво точно носи на всяка зодия. Единственото ясно било, че едни от хората го усещат по-силно от други. По думите на Дончева обаче най-негативно влияе на хората преминаването на комета близо до земята.

На 12 срещу 13 август можем да видим по 60-60 падащи звезди. Това ще е възможно именно заради пика на потока. „Ако искате на станете свидетел на небесното шоу, потърсете тъмно място извън града”, съветва астрономът в Националната обсерватория „Рожен” Григор Николов.

По думите му, за да се насладите на гледката, трябва да сте далеч от светлините на града. Възможно е да има някои много ярки, които да се виждат и от столицата. Гледайте нагоре към небето на североизток и ще видите много падащи звезди, казва още астрономът.

Метеоритният дъжд пересиди е активен от края на юли до средата на август. Той се наблюдава всяко лято. Произхожда от кометата Суифт-Тътъл, открит през 1862 г. В страните от Западна Европа е известен като „Сълзите на Св. Лаврентий”, понеже нощта на максимума на персеидите съвпада с празника на светеца.  http://www.blitz.bg

Погледнете небето между 3 и 4 часа: Тази нощ падат звезди!
ТАЗИ ВЕЧЕР Е НОЩТА ЗА СБЪДВАНЕ НА ЖЕЛАНИЯТА - ЗВЕЗДОПАДЪТ "ПЕРСЕИДИ"/ВИДЕО/
ПЕРСЕИДИ: Ярък звездопад в нощта на 12 срещу 13 август
Уловете си звезда. Падат по 100 на час тази нощ
ГЛЕДАЙТЕ КЪМ НЕБЕТО: По 90 МЕТЕОРА НА ЧАС в нощите между 11 и 13 август
ТАЗИ ВЕЧЕР: До 100 падащи звезди на час в петък, 13-и
СТОТИЦИ ДОБРУДЖАНЦИ НАБЛЮДАВАТ ПЕРСЕИДИТЕ
ЗВЕЗДЕН ДЪЖД - ПЕРСЕИДИТЕ
Метеоритният поток “Персеиди” ще може да се наблюдава най-добре през втората половина на нощта
 


Сходни връзки

МЕТЕОРИТЕН ДЪЖД - ВЛИЗАМЕ В ПЕРСЕИДИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди