изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:21 EEST
ЛЕВСКИ СРЕЩА ЮРГОРДЕН НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"    
СпортПриятелският мач между Левски и шведския Юргорден по повод 50-годишнината от първата среща на "сините" в европейските клубни турнири ще се играе на 10 октомври от 16.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Идеята е да уважим историята на Левски, този мач да има и образователен момент, да научат феновете ни повече за миналото на клуба. Средствата, които ще се съберат, ще бъдат инвестирани за инфраструктурни проекти на футболен клуб Левски", коментира председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев, който е един от организаторите на проявата заедно с Национален клуб на привържениците (НКП) Левски със съдeйствието на футболния клуб.
"Хубавото е, че разходите за двубоя са много по-малки в сравнение със 100-годишния юбилей през миналата година, когато само на Лацио трябваше да заплатим 150 хиляди евро хонорар. Още повече, че от Юргорден са готови са дойдат в София с редовен полет, а не с чартър, което също е по-евтино. Това означава, че ще имаме възможност да реализираме по-голяма печалба, която да се инвестира обратно в клуба", допълни той.
От ръководството на Левски обещаха пълна подкрепа на мероприятието.
"Клубът се явява партньор в реализирането на това събитие. Основната движеща сила за това мероприятие са феновете ни. Ще съдействаме по всички организационни въпроси - охрана, разпространение на билети, наемане на националния стадион. Всичко, което имат нужда нашите привърженици, ще го направим. Насреща сме и държим тясна връзка и контакти", заяви изпълнителният директор Константин Баждеков.
От НПК подготвят много изненади за "сините" фенове. Предстои да бъде пусната специална медиа, посветена на 50-години Левски в Европа. Ще има множество анкети, томболи, а най-голяма изненада е фланелката, с която Левски ще излезе в двубоя.
"Тази фланелка е натоварена с много историческа стойност. Тя е една от най-митичните фланелки на Левски, с която са играли много големи футболисти и фланелка, която е мечтата от няколко поколения деца. Тя ще бъде произведена в ограничен тираж", обясни председателят на НКП Степан Хиндлиян.
Васил Колев уточни, че за производството на специалния екип вече са преведени 24 хиляди лева на фирмата "Хома".
Организаторите на юбилейния двубой ще разчитат на комерсиални спонсори и на т.нар. "клуб 50", в който ще се включат 1914 левскари с парична вноска от по 50 лева.
"Това ще бъде дарение, но срещу него ще има определени привилегии - пакет от сувенири, безплатна покана за мача в най-хубавите места в сектор "А", правото да се закупи още един билет на номинална цена. Всеки от членовете на "клуб 50" ще имат и предимство при закупуването на юбилейния екип за този двубой", обясни Колев.
От НПК се надяват срещата да предизвика сериозен интерес, както през май миналата година, когато на мача срещу Лацио по повод 100-годишния юбилей на клуба на Националния стадион "Васил Левски" се събраха около 35 хиляди зрители.
"Даваме си сметка, че този мач не носи такъв заряд, както през миналата година на 23 май. Все пак се надяваме да напълним подобаващо стадион "Васил Левски". Ако успеем да съберем толкова хора, колкото срещу Лацио, ще бъде прекрасно", каза още Хиндлиян.


ЮНАЙТЕД И СИТИ В СПОР ЗА ЗВЕЗДА ОТ БУНДЕСЛИГАТА
 


Сходни връзки

ЛЕВСКИ СРЕЩА ЮРГОРДЕН НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди