изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:44 EEST
УЧЕНИК ОТ ПЪРВА ЕЗИИКОВА ВЪВ ВАРНА С РЕКОРДЕН IQ РЕЗУЛТАТ    
Новини Рекорден резултат на тест на МЕНСА е показал 18-годишният Йордан Ангелов, ученик от Първа езикова гимназия Варна. На последната сесия на международната организация той е получил 156 от 156 възможни за неговата възраст точки, или 100%. Този резултат на IQ-тест е най-високият за 18-годишните, който поставя Йордан в онези малко над 1% от населението на планетата, отличаващи се с най-висок коефициент на интелигентност.

На последната сесия, проведена в Морската столица в края на юли, Йордан е бил най-младият сред явилите се общо 15 варненци на възраст от 18 до 38 години. 8 от тях са издържали теста с над 98 % и са се наредили в редиците на най-интелигентните хора на планетата, информира сайтът infovarna.com.
Йордан Ангелов ще бъде 12-ти клас от септември. Догодина, когато завърши, ще замине за Великобритания, където има намерение да учи математика и компютри, сподели самият той пред Дарик.
В МЕНСА България членуват над 2000 българи, показали много висок коефициент на интелигентност от 1991 г. (когато е създадена родната организация) досега.


 


Сходни връзки

УЧЕНИК ОТ ПЪРВА ЕЗИИКОВА ВЪВ ВАРНА С РЕКОРДЕН IQ РЕЗУЛТАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди