изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:30 EEST
МАСКИРАН С ПИСТОЛЕТ ОБРА БАНКОВ ОФИС В ЦЕНТЪРА НА ДОБРИЧ    
НовиниКато изключително нагло и безочливо определи окръжният прокурор Пламен Николов престъплението. Маскиран, въоръжен с пистолет, нападна банковия клон на "Societe General Експресбанк” в центъра на Добрич вчера и след заплаха отмъкна наличните пари в касата, научи НДТ. Престъплението е станало между 13 и 13.30 ч. в клона на "Societe General Експресбанк”, който се намира на пл. „Свобода”, в хотел „България“.

Първоначалната информация от директора на ОД на МВР Веселин Колев бе, че мъж с маска е направил опита да ограби банковия клон. В ръцете си е имал нещо лъскаво, което не е сигурно дали е било огнестрелно оръжие или детска играчка, обясни полицейският шеф. Както и, че охраната на банковия клон го подгонила и той избягал.
От Апелативна прокуратурата по-късно обаче разпространиха информация, че Окръжна прокуратура в Добрич ръководи разследване на въоръжен грабеж на банков офис, извършен от неизвестен засега извършител – престъпление по чл. 198 ал.1 от НК.
Щетата за банката тепърва се изяснява, но размерът на отнетата сума не е в големи размери, заявиха още от прокуратурата. Оттам информираха, че се извършват бързи и неотложни действия по горещи следи, с цел залавяне на извършителя на престъплението, който нахлул в банковия офис маскиран и въоръжен с пистолет. Видът на оръжието в момента се изяснява, но не е бил играчка, заяви окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов, който лично посети местопроизшествието. Работата по дръзкия грабеж продължава.
Вчера имаше заградителни мероприятия в целия град.
Той не посочи каква е ограбената сума, тъй като това трябваше да установи ревизия в банковия клон. Грабителят е взел наличностите в касата. Сумата обаче не е била голяма, посочи прокурорът. Той коментира, че големият проблем при това престъпление е наглостта и безочието. Престъпникът е действал сам, нямал е подкрепа, нито транспортно средство, с което да избяга. „Нападнал е банков офис посред бял ден в центъра на града, това е върхът на наглостта“, коментира Николов.
НДТ научи, че обирджията е успял да избяга още преди да пристигнат служителите от СОТ. Те са го видели, когато е бягал, и са го последвали.
Касиерът е действал много хладнокръвно, не се е паникьосал, успял е да натисне паник бутона, обясни окръжният прокурор Пламен Николов.
Според наши източници, мъжът е висок около 1,70 метра, с тегло около 80 кг. Бил е облечен с черен суичър с качулка и панталон до коленете. Имал е лента или наколенка на единия крак. По време на престъплението е бил с маска на лицето. Когато излязъл навън, си сложил качулката на суитчъра.
Според свидетели, тичал е покрай сградата на хотела и завил в ганга между хотела и съседен ресторант. Изчезнал е в уличка до читалището
Припомняме, че през февруари 2010 г. неизвестни обраха офиса на СИБанк в Добрич. Те проникнаха в гражданския трезор на банката, където се съхраняват пари и ценности, откъдето бяха откраднати две касетки. Обирджиите проникнаха през мазите на жилищния блок, след като изкъртили бетонна плоча и така влезли в гражданския трезор.
Неотдавна опит за въоръжен грабеж бе извършен на казино в центъра на Добрич.
Извършителите на двете престъпления така и не са разкрити, научи още НДТ.
 
 


Сходни връзки

МАСКИРАН С ПИСТОЛЕТ ОБРА БАНКОВ ОФИС В ЦЕНТЪРА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди