изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:46 EEST
НЯМА ВАКАНЦИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА РЕКОРДЬОРКА ДАЯНА ДИМИТРОВА    
Спорт Само ден след като се завърна в Добрич след успеха си в Швеция, състезателката по вдигането на тежести Даяна Димитрова отново е в залата и продължава своята подготовка. Припомняме, състезателката от СКВТ „Добрич” постави нов европейски рекорд в изтласкването. Преди седмица, на Европейско първенство за кадетки до 15 години в Ландскрон (Швеция), в кат. до 44кг, Дяяна зае първо място в изхвърлянето с нов европейски рекорд от 60 кг. и второ място в двубоя, с нов национален рекорд – 128 кг.


Като всеки състезател исках да се представя добре и се случи – представих се добре, заяви за радио „Добруджа” и видеоканала Добруджа ТВ Даяна, като не скрива, че е имала огромно притеснение преди първото й участие на подобен форум. Личният й треньор Божидар Божилов каза, че е много доволен от нея. Той обясни, че след решение от страна на щаба на националния тим, Даяна се е явила не в нейната обичайна кат. до 48 кг., а е трябвало да свали 4 килограма и да се състезава в кат. до 44 кг. Целта беше да има български момичета в двете категории и двете да успеят да се борят за медалите. Въпреки преминаването й в нова категория, тя успя да постигне подобен резултат и да направи това, което признавам, че не съм очаквал. Европейски рекорд означава тежест, която досега друга състезателка не е постигала. Това ми доказва на мен като треньор, че тя има голям потенциал,след като успява да направи такъв резултат на състезание от такъв ранг, коментира Божилов. Следващата стъпка е неговата състезателка да се реализира при 17-годишните, а през октомври вероятно ще се яви на състезание и при жените. Даяна започва да се занимава с вдигане на тежести преди около две години и половина и то съвсем случайно. От година и половина тренира по-сериозно, под ръководството на Божидар Божилов. Всеки ден пътува до Добрич от дома си в с. Драганово. Тренира двуразово, но това не й пречи да е отличничка в училище. Макар и да е разгара на лятото, тя отново е в залата, защото след медала в Швеция, казва, че има още по-голям хъс за бъдещи успехи. Ще се опитам да постигна още успехи, следвам пътя си. Тренирам и докъдето стигна, каза Даяна, чиято мечта е един ден да стане треньор.
 


Сходни връзки

НЯМА ВАКАНЦИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА РЕКОРДЬОРКА ДАЯНА ДИМИТРОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди