изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:52 EET
Шефът на "Антимафия" сензационно пред ПИК: Бандитът Барзат дава на социалистите в Свиленград по 25 000 евро на месец!    
Интервюта Българска Легия Антимафия успя да се внедри в най-мащабния канал за трафик на бежанци и бойци на „Ислямска държава“ във Видин. Как действа канала и кои са политическите му покровителите? Замесени ли са политически лидери на две партии? Какви са тарифите на каналджиите?  Какво представлява разработка „Пущинак“?  По всички тези въпроси потърсихме Григор Здравков, председател на Българска Легия "Антимафия".  Интервю на Ивайло Крачунов

- Г-н Здравков какво Ви провокира да направите това разследване и до какви разкрития достигнахте?

- Причините са няколко. Най-голямата пречка за приемането на страната ни в Шенгенското пространство към този момент е трафикът на емигранти към ЕС. Бизнесът с трафика на хора стана по-доходен от контрабандата на цигари и наркотици. Логистичните схеми на контрабандата съвпадат напълно със схемите за трафик на бежанци и терористи от и към Западна Европа. Организаторите на контрабандните канали за цигари и наркотици през България са същите тези който съумяха за десет месеца да реализират най-оборотния канал за трафик на хора през Балканите.

Интересът ни към канала за трафик на хора от Одрин през Капитан Андреево, София, Видин, Зайчар с крайна дестинация Германия и Франция се зароди в началото на тази година след успешната акция на правителството и прокуратурата срещу контрабандния канал на цигари през Свиленград.

Тогава бяха осветлени хора като Паскал, Истимарото и Кюрдския доктор Барзат.  Същите лица стоят и зад трафика на хора в България.

За Барзат знаехме, че от години се занимава с трафик на хероин от Турция към Сърбия в бордови камиони с турско карго. Също така че докато се подвизаваше в България Доктора (както го наричат в кюрдската общност) отговаряше за преминаването през България на бойци от ПКК от Германия за Турция и Иракски кюрдистан.

- Кой е Барзат?

- Барзат осигуряваше паспортите на бойците както и транзитните квартири в София, Пловдив и Харманли. По-късно ГДБОП го уличи в контрабанда на наркотични вещества и поръчителство на магистрален грабеж. Доктора успя часове преди ареста да напусне страната и през последните осем години се установи в Истанбул. Барзат винаги е бил с леви убеждения и от тайните спонсори на Социалистическата партия .

За Паскал и Истимарото ни бяха известни схемите за контрабанда и политическата им обвързаност с левицата а на този етап са едни от най-големите спонсори на Реформаторския блок в Хасково.

- Имате ли доказателства, с които да подкрепите твърденията си?

- Първите сведения че тримата се занимават вече и с трафик на хора получихме от наш сътрудник от клона на легията в Свиленград. След като почнахме да събираме информация в района на Хасково и Свиленград получих предложение за огромна парична сума, която да бъде преведена по сметката на Легията под формата на спонсорство от уж Германска просветителска фондация. Предложението бе направено от известна столична адвокатка с офис в района на НДК. Адвокатката показа доста добра осведоменост за нашата дейност относно разследването трафика на хора.

За мен вече бе ясно, че сме попаднали на нещо голямо и, че някой от информаторите ни играе двойна игра. Решихме да пуснем още двама наши сътрудници да вдигат „пушилка“ между Свиленград , Хасково и София, а да насочим нашето разследване по трасето София-Видин-Зайчар-Белград- Германия .

- Какво се случи след това?

- След няколко месеца работа ето какво се получи. Ще опиша механизма, цените и имената на каналджиите и техните покровители  по оста Одрин София Видин Зайчар. Ще дам само сухи факти, нека читателите да преценят мащаба на този канал.

Емигрантите се набират в Истанбул и Одрин. Начините на преминаване са няколко през зелена граница в групи от 5 до 35 човека. С леки коли, най-вече комбита и джипове с тонирани стъкла и махнати задни седалки от 5 до 9 души. В товарни бусчета превозващи контрабандни цигари около 10 човека в бус. Цените за превоз на емигрантите варират от 1500 до 2000 евро в зависимост от каналджиите. В цената е включен транспорт до София. Емигрантите в района на Свиленград ги товарят в Тирове винаги с българска регистрация не напускали страната в последните няколко месеца за да не будят подозрение или в закрити микробуси.

Често използват таксиметрови коли. Такситата винаги пускат брояча да работи, така се измъкват сухи при проверка на полицията. И с частни коли и мини-ванове със софийска и пловдивска  регистрация . Бакшишите са както следва на Гранична полиция от 50 евро на човек до 1000 евро за цяла група. На тираджията 500 евро на курс. Микробусите и шофьорите на таксита и леки коли прибират от 300 до 700 евро на курс. Някой от курсовете с ВИП емигранти се ескортират от служители на МВР от София. Същите получават по 2 000 евро за ескорта.

- Как се разпределят печалбите?

- Парите за партийните покровители от Социалистите и Реформаторите са твърди суми на месец. За левите в Свиленград 25 000 евро на месец предоставени от Барзат и за Хасковските „демократи“ 40 000 евро на месец предоставени от Паскал плюс обещание за финансиране на предизборната кампания в Хасковски регион и купуването на гласове. Държа да отбележа, че номерата на транспортните средства както и имената на политическите покровители още преди 20 дни сме ги предоставили на службите.

- Как са прекарвани незаконните емигранти?

- Емигрантите се посрещат от няколко лица от арабски произход. Най–известният арабски каналджия се представя с името Шериф.

Шериф работи с протекцията на няколко полицейски служители от София. Той е монополист доставчик на емигранти за канала за Видин. Причината е,п че има съпруга българка родом от Видин. Семейството на Шериф от 25 години живее в София, Шериф е сътрудник на полицията. Майката и сестрата на жена му още живеят в центъра на Видин.

Друг голям играч е сирийският кюрд Кемал. Той работи под шапката на Първо и Пето районно. Има офис за търговия и спедиция с турски стоки около бул. Дондуков и поддържа канала през Годеч и зелена граница  Драгоман – Калотино.

Любимото място за срещи на Шериф е голямо черно кафене между Халите и Лъвов мост. Там се плащат подкупите на софийските ченгета и се урежда трафика към Видин. Парите за ченгетата се оставят на управителя и келнер от заведението които ги разнасят персонално.

- Казахте, че в схемата са социалисти и реформатори. Какво е конкретното им участие?

- Реформаторският канал е стройна пирамидална структура обхващаща политически активисти, общински служители, полицаи, гранични полицаи и бандити с различни профили. Обединява ги две неща алчността и стремежът към бърза печалба.

Шапката на канала от страна на Реформаторите е Момчил С. държавен служител и евентуален кандидат за кмет от ДСБ.. Момчил твърди , че е касичката към София . Дни преди посещението на лидер от Реформаторския блок е събрал 85 000 евро от каналджиите във Видин като бонус за Партиен лидер. Съмнявам се че ги е дал на който и да е.

- Каква точно е ролята на Момчил?

- За Момчил работят няколко клана каналджии:

1.Емил- Ембеца. Емил е родом от Видин, бивш затворник. Излежал е присъда за наркотици. Държи каналите към Сърбия през Шипкови колиби, Грацкови колиби и Големиново.

Цената за преминаване на един емигрант е 800 евро дестинация София-Видин-Зайчар-Белград

2.Злати от Делейна прекарва през района на Делейна цена 800 евро

3. Отборът на пожарникарите Крумчо К. работи през Брегово цена 750 евро за емигрант

4. Лили и Емо Бадев  работи през Брегово и Големаново. Емо Бадев е основен играч по канала София – Белград. Твърди че се ползва с подкрепата на бивш политик от СДС с прекора „Черен Ванчо“

5. Владо Кюпа и Стоян работят през района на Киреево и Извор Махала цена за емигрант 850-900 евро. Отчитат се лично на Момчил всяка сряда .

6. Роби от Брегово 950-1000 работи само през канала Брегово с малки групи до пет човека. Обикновено ВИП клиенти. Заможни бизнесмени или военни най-вече от Авганистан

7. Отборът на съдебна полиция Иван И. офицер и Дидо Д. шофьор на арестантска кола цена 850 евро работят  с патрулите на гранична полиция по всички дестинации на зелена граница..

Това беше отбора на „честните реформатори“, които правят съдебна реформа и закон за борба с корупцията..

- По какъв начин са намесени социалистите?

- Политическият им покровител е известен като Митко Белята. Митко е един от лидерите на младежите социалист. Твърди , че лично се отчита на шефа от "Позитано" всяка събота. Дори му броял парите на глас защото цитирам „Чичо Мишо много пиел и бъркал при броенето“.

Групите са пак няколко и се дублират. Т.е. трафикантите се отчитат на две партии управляващи и опозиция , защото както казват те не се знае кога ще се обърне палачинката…

Лидер при социалистите е известния бандит Бучката. Бучката е бивш затворник. Излежал е двугодишна присъда в Сърбия работи в районите на Кулата, Извор Махала, Шипкови колиби, Грацкови колиби и Големиново. Тарифата му за доставката на емигрант е 800 евро. Бучката е един от малкото с добри позиции в Сърбия. Пояснявам, че емигрантите и ВИП емигрантите минават през зелена граница. След това ги посреща сръбски полицай. Полицаят ги съпровожда до известен ресторант скара-бира в Зайчар. Ресторантът се държи от баща му. 

Сега следва най интересното Бучката държи монопола върху вноса на бойци и бъдещи членове на Ислямска държава . Как става номера - отпочиналите бойци в Европа се добират до Белград от там ги поема сърбина кръчмар предава ги на Бучката . Бучката ги поема до София . Там ги чака човекът на Кюрдския доктор с фалшиви документи дублиращи имената на български изселници . После „българските турци“ официално напускат страната и от там до Ислямска Държава. Цената е 3000 евро за боец. Включва маршрута до границата Турция-Сирия и изработването на документите. 

Това Иво е бил един от резервните канали за напускане на България на мъжа и жената, които се издирват и за които ПИК първи написа.

Ако решиш да ползваш да ползваш Бучката, можеш да го откриеш на следните телефонни номер моб. оператор 37 52 84 и моб. оператор 02 30 56

Другите играчи се дублират с реформаторите ….

Групата полицаи от Градец взима по 900 евро на емигрант. Направлението за износ на емигранти е между Градец и Харедин чешма.

Емил Семката от село Покрайна работи в района на село Балей заедно със Сики Малкия . Тарифата му е 900 евро. Човекът който отговаря за доставките от София се казва Януш. Ако искаш да работиш със Семката му звънни на мобилен оператор 35 91 51 от името на Митко Белята.

Другите групи се дублират. Както разбра социалистите се грижат добре за световния мир…

- Каква е технологията на двата канала?

- Емигрантите се товарят в закрити бусове, които побират 35 човека. Обикновено товаренето става в София на паркингите на големите хранителни магазини и моловете. Шофьорите на бусовете получават 500 евро за курс . Физическите прехвърлячи през браздата получават 150-200 евро за група. Те са местни селяни. Можеш да ги познаеш къде живеят много лесно. Следиш по граничните села кой къщи се ремонтират или са ремонтирани на скоро… Посрещачите от Сръбска страна искат по 250 евро на човек до Белград… Имат и 50 евро транспортни разходи. Граничните патрули взимат по 200 евро на бус. За  „шеф“ от МВР Видин се дават по 50 евро на човек..

- Къде крият арабите ако има акция или лоши метеорологични условия?

- На няколко места. В хангарите на старото летище Видин, около къмпинг Нора Пизанте, в горските масиви около зелената граница, свинарник в Дунавци, който е 35 декара. И забележете - в и до дома за душевно болни хора в Куделин.

Имената и номерата на бусовете сме ги дали на държавните органи.

- Вярно ли е, че има разработка "Пущинак" на службите?

- Да. „Пущинак“ тече вече пети месец. Това е разработка на партньорска служба работеща на територията на Европа. Активният офис по разработката е в Букурещ. Целта на разработката е да локализира пътя на бойците от Ислямска Държава от Франция до Сирия. Един от информаторите е българин женен за румънка живеещ във Видин.

- Какво очаквате да се случи след разкритията ви?

- Очаквам държавата в лицето на МВР и ДАНС да си свърши работата. И ще ми е интересно да чуя мнението на кмета на Видин и на областния управител за това дали познават описаните по-горе хора и имат ли отношение към канала или участие в него. 

http://pik.bg

 


Сходни връзки

Шефът на "Антимафия" сензационно пред ПИК: Бандитът Барзат дава на социалистите в Свиленград по 25 000 евро на месец! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.82 секунди