изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:39 EEST
Каварна спаси сезона с фестивали и инвестиция    
Коментари Трудният сезон 2015 ще приключи за Каварна без загуби, а броят на нощувките ще се запази на нивото на реализираните през миналата година 120 000. Това прогнозира пред “Труд” кметът на Столицата на рока Цонко Цонев.

След силния юни и по-слабия юли в момента почивните бази в общината са пълни. Спадът на руснаците от над 20% се компенсира от скандинавските гости в затворения комплекс “Бялата лагуна”, в който “Албена” АД и “Томас Кук” вложиха над 40 млн. лв. През това лято там почиват близо 7000 туристи от Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. Повече от тях в Каварненско са само румънците, а третото място заемат българите. Не липсват и заможни англичани, които съчетават голф и плаж в комплекса “Трейшън Клифс”. Повече приходи ще има и от таксите за вход в природния резерват “Яйлата”. След реставрацията на византийската крепост от V век броят на посетителите там е скочил с 25% спрямо миналото лято, обясни Цонев.
“Бялата лагуна”, която е единствената голяма инвестиция по Черноморието за годината, и нашите традиционни фестивали спасиха сезона”, категоричен бе той. След театралния фест, юбилейния “Каварна рок фест” и Джулая Каварна стяга 2-дневно огнено шоу, на което ще се насладят, макар и отдалече, и летуващите в Балчик и Албена. Третият фестивал на фойерверките, режисиран от Андрей Слабаков, ще озарява небето над централния плаж на 14 и 15 август. Осемте зари ще бъдат гарнирани с много музика. Щатското хип-хоп дуо “Даун Лоу”, известно с хита “Джони Би”, Румънеца и Енчев и DJ Rossko ще веселят публиката на пясъка.След огнените купони, в неделя на север ще има и вкусно шоу. В крайморското с. Българево ще честват Празник на пъпеша. Местните стопани произвеждат най-сладките у нас хлебни пъпеши. Те ще се надпреварват в конкурси за най-вкусен и най-голям плод, както и за най-оригинална рецепта.
http://www.trud.bg
 


Сходни връзки

Каварна спаси сезона с фестивали и инвестиция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди