изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:00 EEST
Лагард пак поиска отписване на част от гръцкия дълг    
По света

Шефът на МВФ Кристин Лагард приветства одобряването на третата програма за Гърция от Еврокомисията. "Одобряваме приемането на третата програма за помощ за Гърция в замяна на реформи от Еврокомисията. Продължаваме обаче да сме на мнение, че Гърция се нуждае от съществена реструктуризация на дълга", заяви Лагард.



"Пакетът от политически мерки, съгласуван неотдавна между гръцките власти и европейските институции е много важна стъпка напред. Програмата за реформи, приета от Атина, ще възстанови бюджетната и финансовата стабилност на страната и ще й позволи да се върне на пътя на икономическия ръст".

"Но по отношение на отписване на дълга или на част от него продължаваме да имаме разногласия с европартньорите ни, които изключват подобна възможност. Докато по наше мнение Гърция не би могла да възстанови стабилността на дълга само със собствени действия. За да стане това, е необходима съществена реструктуризация на дълга".

За отписване на гръцкия дълг или поне на част от него Лагард призова още в края на юли. "Изплащането на дълга е практически непосилно за Гърция. Нашите специалисти в МВФ изчислиха, че с изплащането на лихвите по него дългът може да стигне 200% от брутния вътрешен продукт на страната". bgnes.com
 


Сходни връзки

Лагард пак поиска отписване на част от гръцкия дълг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди