изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:29 EEST
ВАС ВЪРНА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ДЕЛОТО НА ГРАЖДАНИ СРЕЩУ РАЗШИРЯВАНЕТО НА „БАКАРДИ КЛУБ”    
Ред и сигурностВърховният административен съд отмени определение на Административния съд в Добрич по административно дело № 214/2015 г., като върна делото на същия съд и състав за продължаване на съдопроизводствените действия.
Делото във ВАС е образувано по три частни жалби, подадени от  Сдружение в обществена полза "Гражданско общество за Добрич", представлявано от Детелина Симеонова, от Стойчо Стойчев и от Веселин Влаев. Те са срещу  определението, с което съдът в Добрич отхвърли жалбата им срещу решението на Общинския съвет, което позволява разширяване на „Бакарди клуб”.

Съдът в Добрич е оставил трите жалби без разглеждане, поради липса на подлежащ на съдебно оспорване административен акт. Прието е също,че оспорваното решение не е ИАА, подлежащ на самостоятелен съдебен контрол,тъй като с него не се одобрява изменение на ПУП-ПР,а е част от процедурата за изготвяне и одобряване на проект за изменение  на ПУП-ПР.
ВАС е преценил, че определението на съда в Добрич е неправилно, като постановено при липса на квалификация на оспорения административен акт и произнасяне при некомплектована в цялост административна преписка.
По информация на Topnovini.bg, в Административния съд в Добрич делото ще се гледа, заедно с  това на областния управител д-р Маргарита Новоселска, което също бе върнато от ВАС за продължаване на съдопроизводствените действия. Делото е насрочено за септември.
Припомняме, че с решение от 31 март Общинският съвет даде съгласие за изменение на Подробен устройствен план за поземлен имот „Къща музей” за обособяване на два нови имота – един с площ 641 кв. м за „Обществено обслужване“ и друг с площ 4 417 кв.м – за „Дом-паметник“.  Сдружението иска нейната отмяна.
Според областния управител, решението е взето при допуснати съществени нарушения на закона, тъй като за част от имота - земя с площ от 2715 кв.м, в архива на областна администрация се съхраняват актове за държавна собственост.  НДТ


 


Сходни връзки

ВАС ВЪРНА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ДЕЛОТО НА ГРАЖДАНИ СРЕЩУ РАЗШИРЯВАНЕТО НА „БАКАРДИ КЛУБ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди