изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:18 EEST
Индонезийски самолет с 54 души изчезна от радарите    
По светаОперацията за издирване на изчезналия в Индонезия пътнически самолет с 54 души на борда временно е спряна. Това съобщиха днес спасители от град Джаяпура, откъдето бе излетяла машината, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

"За момента спираме издирването по суша, тъй като вече е тъмно. Ще продължим в понеделник" сутринта, цитират един от спасителите местни медии. Трасето на полета е минавало според него над труднодостъпни планински райони". Говорител на компанията собственик на изчезналата машина - "Тригана еър сървис", съобщи, че самолетът, изпратен да я открие, се е завърнал на летището поради крайно неблагоприятни метеорологични условия.

Индонезийското министерство на транспорта заяви, че в съответната зона над територията на провинция Папуа има силна облачност. "Засега не знаем какво е станало със самолета и търсим връзка с местните власти", цитира Интерфакс представител на министерството.

Индонезийски пътнически самолет с 54 души на борда изчезна от радарите на въздушния контрол над затънтен район на Източната провинция Папуа.

Самолетът е изпълнявал рейс по вътрешен полет, съобщи Националната агенция за издирване и спасяване, цитирана от Ройтерс и БТА.

"Изгубихме контакт със самолета", каза шефът на агенцията Бамбанг Соелистьо за Ройтерс по телефона. На сайта й пък бе съобщено, че самолетът принадлежи на авиокомпания "Тригана еър сървис".

На борда имало 44 пътници, 5 деца и бебета и 5 души екипаж.

Самолетът летял от летище "Сентани" в Джаяпура - столицата на провинция Папуа, към южния град Оксибил.

Източник, работещ в авиокомпания в индонезийската провинция Папуа, твърди, че самолетът, с който бе изгубен контакт се е разбил, а всички намиращи се в него хора са загинали, предаде РИА Новости.

Междувременно две нови отломки, изхвърлени от морето на брега на Малдивските острови, са били докарани в Малайзия, където ще се изследват за възможна връзка с изчезналия през март м.г. пътнически самолет по полет МН370, съобщи транспортният министър на Малайзия Лиоу Тионг Лай, цитиран от ДПА.

Едното парче е плоско, а другото наподобява медена пита."Ще оставим експертите да се произнесат, каза министърът пред репортери в столицата Куала Лумпур. Според него това няма да отнеме много време.

Неотдавна на Малдивите бяха открити и други отломки, но специалистите отхвърлиха възможността те да са свързани с изчезналия самолет. Досега само за едно голямо парче от крило, намерено миналия месец на френския остров Реюнион в Индийския океан, бе изказано "много силно предположение" от френски експерти, че може да е от полет МН370.  dir.bg
 


Сходни връзки

Индонезийски самолет с 54 души изчезна от радарите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди