изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:44 EEST
ВОЛЕЙБОЛИСТКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТСТЪПИХА НА ТУРЦИЯ СЛЕД ПЕТГЕЙМОВА БИТКА    
СпортНационалният отбор на България за жени до 23 години отстъпи на Турция с 2:3 (20:25, 22:25, 25:23, 25:19, 8:15) в мач от четвъртия ден на Световното първенство по волейбол за жени до 23 години, което се провежда в Анкара (Турция).

След този труден успех отборът на Турция продължава да оглавява групата с четири победи от четири мача и актив от 11 точки. Нашите пък отбелязаха трета загуба в потока. Петгеймовата битка обаче им даде точка, като те имат актив от две победи, три загуби и 7 точки. Това засега им отрежда трето място във временното класиране, като изпреварват четвъртия в таблицата - Италия, с една точка. В последния ден от груповата фаза обаче италианките играят с Египет, чийто тим е в дъното и няма точка досега, като всичко отива на нови три точки в актива им. Нашите пък имат трудна битка с Бразилия, чийто състав заема второ място в класирането, само с една загуба от Турция. При всички положения точката бе ценна, като нашите продължават напред, независимо от развоя на мача в последния ден. Българските момичета направиха страхотен мач, като солидно разклатиха домакините и само може би увереност в силите им не им достигнаха да повалят Турция на колене. Младите ни националки отбелязаха лошо начало, при което, в първия гейм стартираха с 10 непредизвикани грешки. Във втората част нашите отбелязаха игра на приливи и отливи, като стартираха ударно с 8:3, но не успяха да запазят тази разлика. Амплитудата в играта им доведе до равенство на силите, а в последствие туркините наложиха волята си, за да спечелят гейма. От тук насетне родните волейболистки показаха на какво са способни и накараха съперничките да грешат, като свалиха самочувствието им. Следващите две части преминаха изцяло под българска диктовка, като момичетата на България направиха обрат и изравниха резултата 2:2 гейма. За съжаление в петата решителна част нашите не издържаха и отново грешките зачестиха. Домакините затрудниха посрещането ни и поведоха с 8:4. До края те съумяха да запазят разликата и изтръгнаха крайната победа след петгеймова борба. Реализатор за победата на Турция стана Ханде Баладин с 14 точки. За България с най-голям актив завърши Силвана Чаушева с 16 точки. Гергана Димитрова приключи с 15 точки.
 


Сходни връзки

ВОЛЕЙБОЛИСТКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТСТЪПИХА НА ТУРЦИЯ СЛЕД ПЕТГЕЙМОВА БИТКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди