изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:56 EEST
Китай: Арести за шефове на взривилия се склад    
Китай Ръководителите на компанията „Жуйхай“, в чийто склад за токсични материали в град Тиендзин стана мощна експлозия, отнела живота на над 100 души, бяха арестувани. Това предаде ТАСС, като се позовава на в. „Тиендзин жибао“.

По данни на изданието полицията е задържала председателя на управителния съвет на компанията Юй Сюевъй, неговия заместник Дун Шъсюан и още осем души.

Засега няма официално съобщение за арестите.

Взривовете станаха на 12 август в складовете на логистичната компания „Жуйхай“. Взривната вълна изби стъклата на сгради в радиус два километра и повреди над 1000 автомобила. Мощността на експлозията се оценява на 3 т тротилов еквивалент.

След взрива избухна силен пожар, а после отекнаха още няколко взрива, като мощността на най-силния от тях беше еквивалентна на 21 т тровил.

По последни данни в резултат на трагедията загинаха 114 души, изчезналите са близо 60, а 700 души остават в болници с различни травми. http://www.vesti.bg


 


Сходни връзки

Китай: Арести за шефове на взривилия се склад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди