изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:36 EEST
Арест за пловдивския кмет Иван Тотев? Изплуват скандални обществени поръчки за 60 млн. лв.    
Новини Кметът на Пловдив Иван Тотев е първият политик, който може да изгори далеч преди старта на местните избори, научи БЛИЦ от свои източници в прокуратурата. Оказа се, че проверката срещу Тотев по сигнал на група депутати от Патриотичния фронт е достигнала до притеснителни констатации.

Припомняме, че преди месеци народните представители Борис Ячев и Валентин Касабов депозираха сигнал лично до обвинител №1 Сотир Цацаров, в който изнесоха скандални данни за обвързаност между Тотев и „Главболгарстрой” чрез съмнителни обществени поръчки.
С копие от сигнала разполага и антикорупционната комисия в парламента.

Става въпрос за обществена поръчка за изграждането на пловдивския Колодрум, която е оскъпена многократно. 

Според депутатите финансирането за обекта от държавата и общината е достигнало огромната сума от 60 млн. лева, при това без да има каквато и да било гаранция, че това е окончателната стойност. 

Притеснителното в случая е, че стойността се е оскъпила с около 23 милиона, но без сградата да е разширена. Още по-скандалното е, че „Главболгарстрой” гради и семейния хотел на Тотев  „Империал”, и къщата му в центъра на Пловдив.

Подобно нахалство няма в нито една уважаваща себе си държава, категорични са политици. Те следят под лупа действията на прокурорите и смятат да сезират за скандала и Европейската комисия.

Така Тотев може да се окаже тежък воденичен камък за ГЕРБ по пътя към спечелването на така важните избори за местна власт. Остава големият въпрос дали партията на Бойко Борисов ще пожелае да се дискредитира, издигайки за нов мандат спорна фигура като Иван Тотев.

РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗА ТОТЕВ ПРОДЪЛЖАВА
 


Сходни връзки

Арест за пловдивския кмет Иван Тотев? Изплуват скандални обществени поръчки за 60 млн. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди