изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:59 EEST
Ким Чен Ун заповяда на войските да преминат в пълна бойна готовност за настъпление    
По света Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е заповядал на войските по границата с Южна Корея да преминат в пълна бойна готовност за настъпление, предаде KCNA. Според информацията на KCNA, от 5 часа следобед в петък (08:30 универсално време) севернокорейските фронтови подразделения ще се намират в „състояние на война“.

„Ким Чен Ун издаде заповед като върховен главнокомандващ на Корейската народна армия (KPA), предните фронтови подразделения на KPA да преминат към боен режим, за да бъдат напълно готови за започването на изненадващи операции“, съобщи севернокорейската държавна медия, цитирана от "Фокус".

Според АФП Пхенян е поискал от Съвета за сигурност на ООН да проведе извънредна среща, на която да разгледа съвместните военни учения между Южна Корея и САЩ.  Севернокорейският представител Ча Сон Нам е изпратил молбата в писмен вид до Съвета в сряда, ден преди напрежението между Пхенян и Сеул да ескалира.

„Ако Съветът за сигурност отново игнорира молбата на КНДР да разгледа съвместното учение на САЩ, това ще покаже, че той не може да изпълнява основната си мисия да поддържа международния мир и сигурност и се превръща в политически инструмент на индивидуална сила“, пише севернокорейският представител.

Южна и Северна Корея в четвъртък  откриха артилерийски огън през общата си граница, което ескалира напрежението до опасни нива.
ООН изрази сериозна загриженост от нарастването на напрежението. Русия призова Сеул и Пхенян да проявят сдържаност и да избягват действия с употреба на огнестрелни оръжия. Това каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ким Чен Ун заповяда на войските да преминат в пълна бойна готовност за настъпление | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди