изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:59 EEST
ОБУЧАВАТ ДОБРОВОЛЦИ, МИЛЕЕЩИ ЗА ДЕЛФИНИТЕ В ЧЕРНО МОРЕ    
ЕкологияДен на делфините ще бъде организиран в обновената пешеходна зона на Пристанище Варна. Информационното събитие ще се проведе от 17:00 часа на 27 август, четвъртък, в района на обновената зона в тила на 1-во и 2-ро кейово място, съобщиха от пресцентъра на порта.

Организатор на инициативата е Сдружение "Зелени Балкани". Тя цели обучението на доброволци, които да събират информация за китоподобните бозайници в родни води. В събитието могат да участват ветроходци, риболовци, представители на яхт-клубове, студенти и ученици, както и всички, които се интересуват от морските бозайници.
Инициативата цели и постигане на висока информираност на обществеността за начините за опазване и проучване на обитателите в Черно море. Със специални презентации за малки и големи, много забавни игри и плаване с яхта, присъстващите ще бъдат запознати с начините за разпознаване на различните видове делфини в Черно море.
Най-активните в информационния ден ще плават с яхта на 28 август, петък, за да се запознаят с начините за разпознаване на черноморските китоподобни бозайници.
Припомняме, че през август беше отчетено най-малко трикратно увеличение на сигналите за изхвърлени на брега мъртви делфини само за първите десет дни на август месец тази година. За 6 мъртви малки делфини има сигнал от плажа на Крапец само на 8 август, 6 – на Шабла НДТ


 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ ДОБРОВОЛЦИ, МИЛЕЕЩИ ЗА ДЕЛФИНИТЕ В ЧЕРНО МОРЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди