изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:17 EEST
ПРОСВЕТНИЯТ МИНИСТЪР ИДВА ЗА ПРАЗНИКА НА ШАБЛА    
ОбразованиеМинистърът на образованието проф. Тодор Танев ще присъства на празника на град Шабла, който тази година ще бъде отбелязан на 22 август. Това съобщи за НДТ кметът на Общината проф. Райна Бърдарева. Тя допълни, че се надява на тържествата да присъства и премиерът Бойко Борисов, ако програмата му позволява това.

Тържествата по повод обявяването на Шабла за град чрез Указ 828 на Президиума на Народното събрание /1969 г./, ще започнат в 8,30 часа с откриване на 14-и национален турнир по бадминтон в спортна зала Шабла. В 9 часа ще бъде открита паметна плоча, посветена на „откараните“ в Молдова шабленци. От 17 часа ще бъде открита новата част от Общинския пазар, изградена по Проект „Изграждане на места за продажба на пресни и преработени риби и аквакултури, лед и риболовен инвентар в сектор А и Б на общински пазар – гр. Шабла, община Шабла“. От 17,15 часа ще бъде осветен градския площад, реализиран по проект „Реконструкция и естетизация на централен градски площад и околното пространство на град Шабла“.
В 17,30 часа ще започне концерт на професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ гр. Добрич с главен художествен ръководител Стоян Господинов.
Проект  „Реконструкция и естетизация на централния градски площад и околното пространство на град Шабла” е реализиран по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Чрез него бяха подменени  настилките и вертикална планировка, уличните осветителни тела, бе изградено парково осветление, подменени  преминаващи подземни инфраструктури, изградени резервни подземни трасета. Бяха  оформени следните зони : открито площадно пространство пред паметника на площада, форум, декоративен фонтан, перголна алея, водна каскада, паркинг, място за разполагане на временна сцена, озеленени площи. Проектът е на стойност 1 442 894, 99 без ДДС.
Проект „Изграждане на места за продажба на пресни и преработени риба и аквакултури, лед и риболовен инвентар в Сектор А и Б на Общински пазар гр. Шабла, община Шабла” е реализиран по проект, финансиран от МИРГ Шабла-Каварна-Балчик. Проектът реализира изграждането на два нови сектора, които се явяват допълващи на съществуващия Общински пазар в гр. Шабла. Единият е с два обекта – магазин за риболовни принадлежности и заведение за обществено хранене, в който ще се предлагат пресни и преработени риба и рибни продукти. В другия са изградени два магазина за продажба на прясна риба и аквакултури. Проектът е на стойност 189 001, 46 без ДДС. НДТ



 


Сходни връзки

ПРОСВЕТНИЯТ МИНИСТЪР ИДВА ЗА ПРАЗНИКА НА ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди