изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:44 EEST
СТИМУЛИРАТ КОНЦЕСИОНЕРИ НА ПЛАЖОВЕ, КОИТО ДАВАТ МИНИМАЛНА ЦЕНА НА ЧАДЪР И ШЕЗЛОНГ    
ТуризъмМРРБ инициира процедура за избор на оценител, който да направи оценка за 15 нови концесии на морски плажове, които към момента са прекратени или са с изтекъл срок на договорите, съобщи министър Лиляна Павлова.

Нов елемент при предоставянето на концесии ще е изискването за цената на шезлонги и чадъри, която в момента варира от 5 лв. до 60 лв. и създава огромна диспропорция. „Ние ще стимулираме кандидат концесионерите с това, че който предлага максимално ниска цена на чадърите и шезлонгите, по-голяма свободна площ, или безплатни чадъри –да получава по-голям брой точки, а ставката, която заплаща като концесионна такса на държавата, да се изчислява като финансов поток на реалистичен брой туристи от една страна и от друга да се изчислява спрямо приходите от търговски заведения, търговски площи и т.н. да бъде основата“, каза още министър Павлова.
Министър Лиляна Павлова информира, че очаква през септември Министерството на туризма да предложи на заседание на  Съвета за развитие концепция и визия, след което да получи мандат за предложения за изменения в закона относно прехвърлянето на морските плажове. „Всичко това трябва да се случи в следващите месеци, за да може така, както сме поели ангажимент това прехвърляне да стане от януари догодина“, отбеляза министър Павлова.
Припомняме, че с решение на Министерски съвет плажът "СБА" в Каварна ще се стопанисва от "Бялата лагуна" АД, която и в момента има договор за наем на плажа. "Бялата лагуна" е дружеството собственик на едноименния комплекс край Каварна, който беше открит в началото на лятото тази година. Проектът е съвместна инвестиция на "Албена" АД и туроператора "Томас Кук Скандинавия". Стойността му надхвърля 40 млн. лв. В момента наемът на плажа е 8800 лв. В съобщението на Министерски съвет не се посочва размерът на договорените концесионни такси.
Поради липса на интерес се прекратява процедурата за плажа "Иканталъка 2", се казва още в съобщението на правителството. В момента плажът има наемател – фирма "Лайтхаус Бийч". НДТ


 


Сходни връзки

СТИМУЛИРАТ КОНЦЕСИОНЕРИ НА ПЛАЖОВЕ, КОИТО ДАВАТ МИНИМАЛНА ЦЕНА НА ЧАДЪР И ШЕЗЛОНГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди