изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:02 EEST
КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА РИБЕНА ЧОРБА СЕ ПРОВЕДЕ В С. ТЮЛЕНОВО /СНИМКИ/    
ОбществоКонкурс за най-добра рибена чорба се проведе в рамките на Арт феста в с. Тюленово.Имаше хора, които признаха, че толкова много рибена чорба не са яли през живота си. И такива, които за първи път готвиха, споделиха организаторите.
Журито бе крайно затруднено с предложените произведения на деветимата участници. Въпреки че един от кандидатите за приза за най-добра рибена чорба се опита с решителен подход да ги привлече на своя страна - освен със саламурика към чорбичката, той прибави и по половинка кайсиева за дегустаторите - журито.


Членове на журито бяха Бай Тошко Османов - представител от с. Тюленово, Тити - собственик на Хански стан - мястото, където се провежда конкурсът, както и Веско Марков –от неформална група Тюленово. На първо място бе класирана чорбата на Иванка Тодорова, от с. Тюленово, втора стана Невена Георгиева, също от селото, а трето място бе отредено на Боян Куцаров, от град Велико Търново.
Организаторите подчертават, че по време на дегустациите членовете на журито не са знаели коя чорба на кого е.
След обявяването на победителите дошла най-хубавата част – яденето. Чорбата на победителите свършила най-бързо, като тя се продавала по три лева с топъл хляб. Останалите чорби - по два лева. Средствата от продажбата отиват в касата на НЧ "Изгрев 1936". ВЗН



 


Сходни връзки

КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА РИБЕНА ЧОРБА СЕ ПРОВЕДЕ В С. ТЮЛЕНОВО /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди