изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:27 EEST
50 % ОТ РЕЗЕРВАЦИИТЕ ЗА БАЛЧИК И КАВАРНА – ПО ИНТЕРНЕТ    
ТуризъмБългарските хотели все повече разчитат на туристическите резервации по интернет. На фона на слабия старт на летния сезон, за първи път през тази година хотелиерите масово заделят по 15-20% от стаите си за онлайн заявки на туристи в последния момент. И те се пълнят, съобщи шефът на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Павлин Косев.

По данни на booking.com ръстът на резервациите през тази система за Варна е 30%, за Каварна и Балчик - 50%, а за Златни пясъци гони 95%, като най-често туристите подбират хотел 5-8 дни преди самото пътуване, обясниха специалисти.
По тази схема за първи път в топ сезона на Златните и в Св. св. Константин и Елена идват китайци и корейци. Те пристигнат за обиколни турове и отсядат и в градските хотели, обясни Косев.
В момента комплексите край Черно море са препълнени. Дори почивните бази на трета линия в Златни пясъци и малките хотелчета на Св. св. Константин и Елена са заети почти на 100%. Такава е ситуацията и на юг. "Юли и август са ни традиционно силни. Така че компенсация за слабия юни няма откъде да дойде", каза Елена Иванова, шеф на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.
Според други хотелиери намаленията в цените на пакетите, търсенето на нови пазари и удължаването на промоциите за ранни записвания до края на май все пак са дали резултат. НДТ


 


Сходни връзки

50 % ОТ РЕЗЕРВАЦИИТЕ ЗА БАЛЧИК И КАВАРНА – ПО ИНТЕРНЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди