изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:27 EEST
850 СЪСТЕЗАТЕЛИ ПРИСТИГАТ В ПЛОВДИВ ЗА СВЕТОВНОТО ПО ТАЕКУОН-ДО    
СпортБлизо 850 състезатели ще участват в 19-ото Световно първенство по таекуон-до ITF за мъже и жени, което ще проведе от 26 до 30 август 2015 година в новата спортна зала "Колодрума" в Пловдив. Заедно с осигурителните екипи в залата ежедневно ще присъстват около 1000 души. Това каза на пресконференция Костадин Димитров, треньор на Армейски спортен таекуон-до клуб "Тракия".

Състезанията ще се провеждат всеки ден от 9,00 до 12,00 и от 14,00 до 19,00 часа при свободен вход за зрителите. "Българският национален отбор е добре подготвен и очакваме медали във всички дисциплини, коментира Димитров. - Най-добре ще бъде те да със златно покритие, за да можем да се насладим на българския химн в новата зала."
Джанг Гун, президент на международната федерация по таекуон-до и член на МОК подчерта за отличната подготовка, както по отношение на залата, така и за престоя и храната на състезателите и екипите им. Пловдив е богат с "Колодрума", който ще се ползва и от следващите поколения, каза още Гун.
Заявките са от 83 държави, като България ще бъде представена от 20 състезатели (7 жени,13 мъже). Официалното откриване на първенството ще бъде на 27 август от 19.30 часа в, като в залата ще се проведат всички срещи с изключение на финалите отборно-спаринг, които ще бъдат на Античния театър в Стария град.
Подготвили сме се с организацията и ще направим всичко необходимо, за да ни запомнят като отлични домакини, каза Марио Богданов, председател на българската федерация по Таекуон-до. Най-големи надежди от българска страна се залагат на европейската ни шампионка и сребърна медалистка от световното в София Мариела Чилингирова.


 


Сходни връзки

850 СЪСТЕЗАТЕЛИ ПРИСТИГАТ В ПЛОВДИВ ЗА СВЕТОВНОТО ПО ТАЕКУОН-ДО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди