изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:01 EEST
ПРОКУРАТУРАТА ПОИСКА САНКЦИИ ЗАРАДИ СТОТИЦИ НАРУШЕНИЯ ПО ПЛАЖОВЕТЕ    
Ред и сигурностВърховната административна прокуратура (ВАП) възложи на Министерството на регионалното развитие (МРРБ) налагане на санкции след установяване на 363 нарушения от страна на наематели и 367 нарушения от страна на концесионери на морски плажове, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

От МРРБ са извършили проверка на спазването на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие при поддържането и управлението на морските плажове от страна на концесионерите и наемателите.
Една от основните констатации от проверката е, че е възпрепятстван свободният достъп на гражданите до плажовете на българското Черноморие.
Друга констатация е, че общата площ на преместваемите обекти и съоръжения, включително на търговските площи, надвишава площта, посочена в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК).
Платените плажни зони надвишават като площ безплатната площ за разполагане на плажни принадлежности, което е в нарушение на утвърдените от министъра на регионалното развитие схеми, разкрива още проверката.
Негативни са констатациите и по отношение на дейностите, свързани със здравно и медицинско обслужване на гражданите, с обезопасяване на прилежащата акватория и със санитарно-хигиенната поддръжка и водноспасителната дейност.
До момента е констатирано, че МРРБ изпълнява ефективно задълженията си във връзка с организиране на процедури по осъществяване на контрол и мониторинг по спазване на законността по управление и поддържане на морските плажове.
Въпреки това обаче задълженията на МРРБ включват и търсене на административно-наказателна отговорност и издаване на наказателни постановления в случаите, в които ЗУЧК е предвидил това, отбелязват от пресцентъра. Затова ВАП предлага налагане на санкции, като МРРБ следва да уведоми ВАП за наложените санкции в едномесечен срок.  
По отношение на морския плаж „Корал“ ВАП е протестирала 10 строителни разрешения пред РДНСК. До момента съдът е уважил 4 протеста на прокуратурата, очаква се произнасяне и по останалите случаи, съобщават още от пресцентъра на прокуратурата.
Припомняме, че на три плажа на територията на област Добрич, които са отдадени на концесия, не са открити нарушения при извършените проверки, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това са плажовете „Албена“, „Кранево – север“, „Кранево – юг“.
От проверката на МРРБ стана ясно, че всички проверени от МРРБ и областния управител плажни ивици на територията на област Добрич, които са отдадени под наем, имат някакви нередности.Основно те касаят водноспасителната дейност и медицинското обслужване. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОКУРАТУРАТА ПОИСКА САНКЦИИ ЗАРАДИ СТОТИЦИ НАРУШЕНИЯ ПО ПЛАЖОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди