изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:48 EEST
ЗАДЪРЖАХА ДВАМА НАРКОДИЛЪРИ ПРИ СПЕЦОПЕРАЦИЯ    
Ред и сигурностНа 22 август при специализирана операция под ръководството на Варненската районна прокуратура в заведения на крайбрежната алея са задържани двама мъже. Предстои образуваното досъдебно производство по член 354а, ал. 3 от НК да бъде изпратено по компетентност в Окръжна прокуратура за осъществяване на ръководство и надзор върху разследването, тъй като са събрани достатъчно доказателства, че задържаните са разпространявали  наркотични вещества без надлежно разрешение.

При извършване на лични обиски на 35-годишния Г.Г. от Варна и 32-годишния П.Б. от Русе са намерени различни количества наркотични вещества – кокаин, амфетамини, марихуана. В сейф за съхранение на лични вещи в заведението, нает от Г.Г., който го е предал на полицията по време на операцията, е открито газово оръжие. След направената експертна справка е установено, че е преправено в огнестрелно.
Двамата са участвали в схема за разпространение на наркотици. На определено място в заведението били оставяни дозите с наркотици, а клиентите се самообслужвали, като оставяли на същото място парите. В 32-годишния русенец П.Б. са намерени същите по вид наркотични вещества, опаковани в подобни разфасовки, каквито са открити и в Г.Г. При условията на неотложност са извършени обиск и претърсване в дома на русенеца, който имал свое жилище във Варна. Оттам са иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове.
Извършителите са задържани за срок до 72 часа. Работата по досъдебното производство ще продължи под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура във Варна. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА ДВАМА НАРКОДИЛЪРИ ПРИ СПЕЦОПЕРАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди