изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:41 EEST
Затвориха за два часа туристи заради ученията в Балчик    
НовиниЗаради военното учение край Балчик, всички туристи, настанени в близките голф комплекси, бяха със забрана да напускат района си за два часа. От 20 до 22 часа в понеделник затворени останаха и подстъпите към главен път I-9 от километър 61+300 до 50+400. Затворен за движение остана и участъкът от кръговото кръстовище на град Балчик до разклона за с. Топола по главен път I-9. Автомобилите с тегло до 3,5 тона използваха обиколен маршрут от крайбрежен път град Балчик – местност Тузлата – с. Топола. Тежкотоварните автомобили обаче бяха стопирани в Балчик и в Каварна на удобни и осветени места.

В продължение на два часа над Балчик летяха хеликоптери и гърмяха автомати. Част от балчиклиите, живущи в близост до летището, изживяха учението с тапи на ушите. Според едни очевидци хеликоптерите са били шест, според други – десет. Всички обаче са категорични, че гърмежите са били с автомати, някои дори твърдят че е „Калашников”. Никой не е успял да види скокове с парашути, тъй като било тъмно. Вчера сутринта няколко хеликоптера отново са прелетели над Балчик и Каварна.
От 20 август до 13 септември у нас се провежда международното учение “SWIFT RESPONSE - 2015”, което е най-голямото многонационално въздушнодесантно учение в Европа след края на Втората световна война. В него, едновременно в Германия, Румъния, България и Италия, се тренира въздушнодесантна операция. В учението участват сили и на други страни-членки на НАТО – Гърция, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Испания, Великобритания и САЩ. От българска страна ще участват около 150 военнослужещи и техника от състава на Сухопътни войски, сред които и 30 парашутисти от Специалните сили. При изпълнението на задачите във въздушнодесантната операция участват до 400 военнослужещи от сухопътните войски на САЩ, Италия и България, както и екипажи и военнослужещи от военновъздушните сили на САЩ и България. Ще бъдат използвани до 12 единици транспортна и специална техника; до 12 самолета С – 130, до 12 вертолета НH-60 и UH-60.


 


Сходни връзки

Затвориха за два часа туристи заради ученията в Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди